Nieuws

 • In gemeente Lelystad zijn veel scholen voor het primair onderwijs een jaar of 40 oud. Bovendien verandert de samenstelling van de bevolking, waardoor er een verschuiving optreedt in het aantal leerlingen per stadsdeel. Daarom heeft de gemeente Lelystad samen met de schoolbesturen een plan opgesteld voor de vervanging van een aantal scholen door nieuwbouw.

  lees meer
 • Lelystadse raadsleden Jarno Volmer (ChristenUnie), Michael Wijngaard (Leefbaar Lelystad) en Bart Schopman (lijst Schopman) hebben het BKL bestuur verzocht een initiatief met betrekking tot de beschikbaarheid van AED’s in Lelystad te ondersteunen. Het voorstel heeft als doel om over circa vijf jaar voldoende AED’s in de stad te hebben hangen.

  lees meer
 • Trotse ouders, docenten en coaches, maar ook praktijkbegeleiders waren getuige van de diploma-uitreiking aan de eerste Lelytalenten. Het was een feestelijke avond met afstudeerhoedjes, muziek, ballonnen, blije gezichten en opluchting.

  lees meer
 • Lelystad Airport Businesspark verwelkomt binnenkort een vestiging van Control Towers International (CTI). Op een kavel van 1,3 ha. aan de Archimedeslaan op Lelystad Airport Businesspark gaat CTI een logistieke hub bouwen. Algemeen directeur van CTI, Tal Haimovich, wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom en de directeur van OMALA, Rob Verhoeff, tekenden donderdag 4 juli de koopovereenkomst.

  lees meer
 • Lelystad is aantrekkelijk voor ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte plek om zich te vestigen. En dat wordt opgemerkt! In 2019 is Lelystad als regio samen met Almere en Zeewolde op de 4e plek geëindigd in de verkiezing Logistieke Hotspot van het Jaar. Een jaar eerder stond de regio nog ‘maar’ op plaats 12. Deze grote stijging zit ‘m wat betreft de experts onder andere in het vele beschikbare, goed gekwalificeerde en lokale personeel.

  lees meer
 • Op 8 juli jl. is het startsein gegeven voor het Lelystadse Wijkleerbedrijf voor de zorg. Het Wijkleerbedrijf biedt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats, met na een jaar een baan in de zorg. Het Wijkleerbedrijf is een samenwerkingsverband tussen Werkbedrijf Lelystad, ROC Flevoland, Woonzorg Flevoland, Coloriet, Triade Vitree en Calibris Advies.

  lees meer
 • Op donderdag 4 juli vond het BKL event Nautisch Netwerken plaats. In totaal stapten 55 BKL leden aan boord van de Abel Tasman. Een geslaagde, inspirerende middag die leden de kans gaf met mede-ondernemers te spreken. Natuurlijk werden de aanwezigen ook aan het werk gezet; onder deskundige begeleiding van de crew werden de zeilen gehezen! 

  lees meer
 • De Lelystadse Uitdaging presenteert met trots de digitale versie van het Jaarverslag 2018. Het was een jaar waarin veel bereikt is in Lelystad. Een jaar waarin maar liefst 224 matches zijn gemaakt met een maatschappelijke waarde van ruim €180.000, een fantastisch resultaat wat samen met ondernemers in Lelystad is bereikt.

  lees meer
 • Op maandag 24 juni 2019 was er een rondetafeldiscussie over de Banenafspraak. De banenafspraak is een afspraak tussen overheid en werkgevers en draait om het aan werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het panel zaten voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof, wethouder John van den Heuvel, Joris Coppes (Hakbijl Glass), Stefan de Munck, (VNO-NCW Flevoland, directeur infra regio noordwest Heijmans), Sandra van der Plas (Provincie Flevoland) en Onno Vermooten (Werkbedrijf Lelystad).

  lees meer
 • Hanzewerk, de lokale arbeidsbemiddelaar in Lelystad en lid van de Bedrijfskring Lelystad, krijgt een nieuwe eigenaar. Han van den Heuvel, tevens directeur en eigenaar van JaLo Bouwuitzendbureau, breidt zijn dienstverlening uit.

  lees meer

Realisatie: verenigingenweb