Arbeidsmarkt

In het post corona tijdperk ligt het nog meer voor de hand om de inkomende en uitgaande pendel van werknemers in balans te brengen. Wanneer volgens verwachting minder mensen met het openbaar vervoer gaan reizen en de filetijden op zullen lopen, moeten we als werkgevers een aantrekkelijk alternatief zijn voor de uitgaande pendel. Voor het zichtbaar maken van vacatures moeten we veel herkenbaarder zijn met initiatieven als 0320werkt en onze plaatselijke arbeidsbemiddelaars en nieuwe initiatieven. Inzet van onze leden is hierbij essentieel.

Arbeidsmarkt commissie

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Veel ondernemers ervaren het niet kunnen krijgen van medewerkers als beperkende factor voor hun groei. Daarom besteden we ook dit aankomende verenigingsjaar aandacht aan dit thema, dat kun je lezen in ons jaarplan (download hier het vastgestelde jaarplan 2022-2023 van Bedrijfskring Lelystad). Een praktisch initiatief hierbij is de arbeidsmarkt commissie met BKL leden die expert zijn in de arbeidsmarktbranche. Van arbeidsbemiddelaars tot HR managers van grote organisaties.

Speerpunten van de commissie zijn om Lelystadse vacatures van leden bij elkaar te brengen en te kijken naar manieren om de inkomende en uitgaande pendel van werknemers in balans te brengen. Veel Lelystedelingen werken buiten onze stad, terwijl bedrijven staan te springen om goed personeel. Hoe brengen we deze bij elkaar?

Bekijk hier de leden van de Commissie Arbeidsmarkt

Vacaturebank BKL leden

Vooruitlopend op de commissie starten we met een proef voor zes maanden voor een vacature initiatief: wil jij als BKL lid jouw lokale vacatures op de BKL website plaatsen? Stuur deze dan door in een pdf bestand of directe link via sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Zie hier de vacatures die er momenteel al door leden zijn bekend gemaakt.