BKL in gesprek 2021

Directeur Sandra Kamp spreekt met regelmaat onze BKL leden. Met BKL in gesprek willen we achterhalen waarom ondernemers en organisaties zich aanmelden als lid van onze vereniging, wat ze nodig hebben én wat ze bij BKL willen halen. Hieronder lees je de korte verslagen van deze gesprekken.

Wil je ook in gesprek met BKL? Nodig ons uit voor een digitaal, telefonisch of persoonlijk gesprek via sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Februari 2021

Mediabureau PakiloMedia

Rick Roos is eigenaar van mediabureau PakiloMedia. Hij is met zijn 18 jaar de jongste ondernemer uit het BKL-ledenbestand. Op dit moment is Rick druk met zijn studie Media Broadcast Operations in Hilversum waar hij opgeleid wordt tot AV Specialist. In het tweede studiejaar is het druk maar gelukkig is er genoeg tijd voor zijn bedrijf.

Rick: “We hebben momenteel zeer diverse klanten voor wie we video- en fotografie opdrachten uitvoeren. Voorbeelden zijn bedrijfsvideo’s voor een sollicitatieprocedure of een Instagram fotoserie voor een stylist. Ook ben ik erg trots op een mini webserie voor een horecaondernemer.’’ Bekijk de mini webserie hier.

Ricks doel voor 2021 is groeien en veel nieuwe dingen maken met zijn samenwerkingspartners. “We worden steeds meer een allround mediabureau waarbij we ook grafische vormgeving en design kunnen aanbieden. Je kunt bij ons terecht voor alle audiovideo disciplines.” aldus een ambitieuze Rick. Onlangs veranderde hij zijn bedrijfsnaam naar PakiloMedia. “John de Mol noemde zijn bedrijf Talpa naar de Litouwse vertaling van 'capaciteit'. Dat inspireerde mij: Roos vertaald in deze taal is Pakilo.”

Waarom Rick lid is van de BKL? Rick: “Ik wil heel graag samenwerken met Lelystadse bedrijven. Je zult me dit jaar dan ook echt gaan vinden op netwerkbijeenkomsten. Ik heb er zin in!”

 

Bed & Breakfast de Valkenhorst

Hoewel Johannes van oorsprong uit Friesland komt, is hij al jaren verbonden aan Lelystad. Na zijn opleiding werkte hij een tijd bij Marfo en ook was hij ruim tien jaar onder andere als processpecialist verbonden aan Farm Dairy en woonde hij al eerder in onze stad. BKL was met Johannes in gesprek in de sfeervolle locatie aan de Apolloweg 226.

Zijn nieuwsgierigheid en de wens te ontwikkelen leidde hem naar het ondernemerschap. ''Drie jaar geleden reed ik langs Bed and Breakfast de Valkenhorst en zag ik het te koop staan. De eigenaren gingen met pensioen en waren op zoek naar een nieuwe eigenaar.'' Na een maand ‘stage lopen’ zoals het zelf noemt, was hij er over uit. Hij werd, samen met compagnon Agnieszka Frysztacka de eigenaar. 

Inmiddels is er behoorlijk verbouwd en mede hierdoor ook uitgebreid met een derde compagnon, Karolina Komisarczyk. Natuurlijk was het afgelopen jaar schrikken met het coronavirus maar benb de Valkenhorst houdt toch goede bezetting mede door de goede recensie en reviews. Voor alle informatie wijst Johannes iedereen graag door naar de website: www.benbdevalkenhorst.nl.

''Wij onderscheiden ons doordat wij de tijd nemen voor onze bezoekers. Een praatje bij het ontbijt wordt erg gewaardeerd'', aldus Johannes.

Het lidmaatschap van Bedrijfskring Lelystad kwam hem onder ogen toen hij informatie over het energiecollectief zag. ''Maar ook het netwerken en de informatie van andere ondernemers vind ik belangrijk. Mede door de BKL hopen wij meer naamsbekendheid te krijgen. Wij bieden kamers aan voor zowel toeristen als zakelijke klanten. Ook zijn onze kamers beschikbaar voor de wat langere periode. Wij kijken uit naar de BKL bijeenkomsten!''


Op foto (v.l.n.r.) Karolina Komisarczyk, Johannes Hoogland en Agnieszka Frysztacka.

 

Woonzorg Flevoland

John Bos is Voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland. Sandra spreekt hem in de week dat de bewoners van de verpleeghuizen hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus hebben gehad. “De eerste ronde zit erop en daar zijn we blij mee. Het is het begin van het indammen van het coronavirus. En voor onze bewoners, cliënten en medewerkers de kans om zonder risico op besmetting weer te kunnen leven en werken. Dat is enorm waardevol.”, aldus John. Hoewel hij niet altijd in Lelystad woonde, groeide hij wel op in de polder. Hij woont inmiddels al langere tijd en met plezier in onze stad, samen met zijn gezin. "Na een omzwerving via totaal andere rollen kwam ik bij Woonzorg Flevoland terecht. Zo was ik gedeputeerde (met o.a. zorg en welzijn in zijn portefeuille) en directeur van een sportbedrijf." 

John is ruim 7 jaar actief in zijn huidige functie. Met, zoals hij zelf zegt ‘never a dull moment’. De eerste jaren lag zijn focus vooral op het zichtbaarder maken van de kwaliteiten van de toen nog kwetsbare organisatie. Met de groei van de laatste jaren staat er nu een gezonde organisatie met 1200 mensen in dienst. Dit jaar vindt er zelfs uitbreiding van de zorglocatie ’t Landleven in de Groene Velden plaats en staat een aanbouw van de Hanzeborg op de planning. "De toegevoegde waarde van ons BKL lidmaatschap zit voor ons in netwerken en het samenwerken met andere lokale ondernemers, zoals Van Wijnen." Ook het energiecollectief vindt John een interessante aanvulling. "Mooi dat de BKL dit doet voor haar leden!"

 

Montapacking

Onno de Klaver werkt als sitemanager bij Montapacking Lelystad. Als eigenaar van het Almeerse distributiecentrum Black Box Logistics maakte Onno in 2019 de switch naar Montapacking, dat de logistiek voor ruim 1000 webwinkels verzorgt. "Als sitemanagers zijn wij vrij zelfstandig, dus het voelt nog steeds als het runnen van mijn eigen bedrijf", aldus Onno. De tiende vestiging van het concern vond vorig jaar haar pand op het industrieterrein Noordersluis. "We wilden ons vestigen in deze logistieke hotspot van Nederland." Inmiddels groeien de activiteiten en zijn er plannen om bij te bouwen.

Elkaar kennen in de stad vindt Onno belangrijk en de lokale samenleving staat hoog op het prioriteitenlijstje van het bedrijf. "Ons personeelsbestand bestaat voor 10% uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je hebt elkaar nodig, wij vragen van onze omgeving passende factoren zoals een goede infrastructuur. Dan geven we graag iets terug." Zo was hij betrokken bij de lancering van het nieuwe Logistiek Cluster Flevoland, een initiatief van diverse partijen dat ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar brengt om invulling te geven aan de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. 

Welke wens heeft Onno voor onze ondernemende stad? "Ik mis in Flevoland soms de samenwerking tussen gemeenten om grote internationale bedrijven binnen te halen. In andere provincies is dit zichtbaarder. Ik denk hier graag in mee!"

 

Januari 2021

HerstelVitaal

BKL in gesprek met Irene Miltenburg, eigenaar HerstelVitaal. "Onze focus ligt op het herstellen van de vitaliteit van mens en medewerker. Wij onderzoeken waar een afnemende belastbaarheid door wordt veroorzaakt en hoe iemand hiervan effectief kan herstellen," vertelt Irene. Door coachtrajecten en groepstrainingen (deels vanuit de natuur) wordt gewerkt aan re-integratie op de arbeidsmarkt, loopbaanbegeleiding, het bevorderen van herstel bij chronische stress en burn-outproblematiek, vergroten van zelfvertrouwen en weer leren regie te nemen over het leven. Dus verhogen van inzetbaarheid. "Onze klanten zijn werkgevers, zorginstellingen, gemeenten en UWV met vraagstukken op werk- en privégebied," vult Irene aan.

Via assessments werd haar destijds duidelijk dat ze ondernemersskills in huis had. Acht jaar geleden kwam er een kans voorbij en startte zij het label BuitenVitaal. "We groeien volop en sinds juli 2020 zijn we actief met HerstelVitaal." Met mogelijkheden voor groei, innovatie en regionaal netwerken koos zij bewust voor een kantoor in Lelystad. "We zijn lid van de BKL omdat bedrijven elkaar nodig hebben. We kunnen daarin ondersteunen. Dat kan over onze expertise gaan of op sociaal/maatschappelijke vlak, bijvoorbeeld bij een professionele doorverwijzing. Ik wil graag een actieve speler zijn!"

Irene doet tot slot een oproep ter versterking van haar team maatschappelijke begeleiding en re-integratie: 
Gezocht: Ondernemende maatschappelijk én re-integratiebegeleider (ZZP/parttime)
Reageren? Klik op bijgaande link www.buitenvitaal.nl/over_ons/vacature

 

Omnis Financieel Advies

Arno Kerkvliet is sinds 2017 manager van Omnis Financieel Advies. Arno: "Omnis is Latijn voor allesomvattend. Voor al je vragen over hypotheken, pensioenen, verzekeringen, financiële planning en belastingen kun je bij ons terecht. Wij hebben voor ieder gebied een specialist in huis." Bij Omnis, in 2004 opgericht door Jeroen Doornbos uit Lelystad, maak je altijd eerst vrijblijvend kennis. "Voordat we geldzaken bespreken, willen we je eerst beter leren kennen. Wie ben je, wat doe je en waar wil je financieel naar toe? Wij vragen je het hemd van het lijf, met een goede reden. Wij willen er namelijk voor zorgen dat je, zowel zakelijk als privé, geen kansen misloopt om het meeste uit je financiën te halen."

BKL directeur Sandra Kamp sprak met Arno vlak voor het live gaan van hun nieuwe website. "We zijn bijzonder trots op onze nieuwe website, waar al onze activiteiten mooi in beeld komen", vertelt hij. Daar is ook aandacht voor mensen met een chronische aandoening, waar onder diabetes en hiv. "Wij pleiten al jaren voor betere voorwaarden en gelijke acceptatie van verzekerden."

"Het lidmaatschap van Bedrijfskring Lelystad zien wij als een soort ‘must’ voor ondernemers. Het netwerk met andere bedrijven, kennis halen en brengen zijn belangrijk. En daarnaast is het ook leuk om contact te hebben met lokale ondernemingen. Daar kijk ik zelf dan ook naar uit, zodra het weer kan!"

 

M.E.P. Security

"Ondernemen zit in de familie, het was dan ook logisch dat ik zelf die stap uiteindelijk ook zou maken", aldus Michael Pronk, eigenaar van M.E.P. Security. Na tien jaar in de beveiligingsbranche te hebben gewerkt, startte hij als zelfstandig ondernemer. "En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!". 

M.E.P. Security levert medewerkers die zorgen voor veiligheid en service. "Echte mensen die met beide benen in de maatschappij staan en betrokken zijn bij onze klanten", voegt Michael toe. "Mijn missie is veiligheid binnen de gemeenten, en daarmee heel Nederland, te optimaliseren en een inspiratiebron te zijn voor de jeugd. Ik wil kansen bieden voor werkgelegenheid, waarbij plezier en werken in één adem genoemd worden." Behalve het werk zelf staan ook maatschappelijke en persoonlijke groei van medewerkers centraal. "Goed in je vel zitten betekent betere weerbaarheid. Dat maakt onze mensen zowel professioneel als prettig in omgang, hoe lang of zwaar de dag ook is."

Waarom Michael lid is geworden van de BKL? "Lokale betrokkenheid, netwerken en samen de handen ineen slaan voor projecten. Net na mijn aanmelding sloeg de coronacrisis toe. Ik heb dus nog weinig tijd gehad om voldoende te netwerken. Ik verwacht dat dit op korte termijn wel weer kan en sta er voor open om mijn collega-ondernemers te ontmoeten!"