Energie-inkoopcollectief

Exclusief ledenaanbod energie-inkoopcollectief en energie (besparende) diensten

De BKL Commissie Energie – bestaand uit bestuursleden en BKL leden die deskundig zijn op het gebied van energietransitie, wettelijke kaders en energie inkoop – heeft de mogelijkheden voor collectieve inkoop van energie onderzocht bij diverse aanbieders. Gezien de positieve resultaten van dit onderzoek kunnen we in samenwerking met Energy Services een exclusief aanbod doen voor een energie-inkoopcollectief en bieden we vanuit Enodes diverse energie(besparings)diensten. Dit aanbod is exclusief voor BKL leden.

Energiekosten scan
In het onderzoek heeft de commissie onder andere een energiekosten scan uitgevoerd bij een aantal Lelystadse ondernemingen (zie bijlage 1 voor een aantal voorbeelden). Mede uit deze inventarisatie blijkt dat er naast besparing op elektriciteit en gas ook aanzienlijke voordelen te behalen op andere vlakken zoals energiebelasting, meetdiensten en transportkosten.

De voordelen op een rijtje

  • Door samen als collectief energie en energie (besparende) diensten in te kopen, kunnen we daar waar mogelijk energiekosten verder reduceren.
  • Energy Services heeft ruime ervaring en kennis met inkoop van energie.
  • Energy Services kijkt vrijblijvend welke besparing voor jullie mogelijk is op jullie huidige energiefacturen van leverancier, meetbedrijf en netbeheerder.
  • Enodes checkt kosteloos of jullie bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen op energiegebied, EED of Energielabel C en biedt hierbij professionele ondersteuning.
  • Enodes biedt een Energie-Audit.

Groene energie
We streven de energie zo groen en lokaal mogelijk in te kopen. De komende tijd gaat de Commissie Energie in gesprek met de diverse Flevolandse partijen voor groene energie; waaronder de Nieuwe Windplannen (zoals Windplan Blauw), Groen Gas Almere en meerdere zonneparken (zoals bij Lelystad Business Airport park).

Hoe nu verder?
Wil je meer weten over deze nieuwe services? Vul het Aanvraagformulier voor meer informatie’ in. Je krijgt dan binnen 2 weken bericht.

Namens het bestuur,

Sandra Kamp
Directeur Bedrijfskring Lelystad

 

Bijlage 1 Voorbeelden energiekosten scan

Bijlage 2 Aanvraagformulier voor meer informatie