BKL in gesprek met leden

Directeur Sandra Kamp gaat in 2020 in gesprek met de ondernemers die een wens voor zichzelf of een andere ondernemer hebben. Om samen met hen te kijken hoe BKL kan bijdragen in het vervullen van deze wensen. Hieronder vind je de korte verslagen van de gevoerde gesprekken en de ondernemerswensen.

Heb jij ook een ondernemerswens voor 2020? Wil je bijvoorbeeld in contact komen met een bedrijf? Heb je advies nodig of personele wensen? Zoek je hulp bij financiering? Deel jouw ondernemerswens met de BKL. Ook als je (nog) geen BKL lid bent, mag je jouw wensen met ons delen! Deel ze hier

A.S.F. Fischer BV

BKL in gesprek met Arnoud Booij, algemeen directeur A.S.F. Fischer BV.  "Gezien ons 75-jarig jubileum zou het een feestelijk jaar worden. Dat verliep natuurlijk anders", vertelt Arnoud aan Sandra Kamp. Toch ziet hij het niet somber in. "Wij zijn in de gelukkig situatie dat het ondanks de coronacrisis goed gaat met ons bedrijf." A.S.F. Fischer BV. is een grootschalige importeur, groothandel en conceptleverancier van bevestigingsmaterialen en aanverwante producten. Zij levert haar producten en concepten onder andere aan de professionele bouwmaterialenhandel. "Onze branche maakt momenteel een groei mee. Dus vooralsnog hebben we niet te klagen. En ons jubileumfeest komt nog zeker wel een keer", aldus Arnoud. 

Natuurlijk is er wel een en ander veranderd sinds maart. "Het reizen naar het Verre Oosten staat even stil en in het begin werkte ik veel thuis. We hebben onze kantoren nu anders ingedeeld waardoor iedereen een eigen ruimte heeft. Fijn om weer samen in ons kantoorpand te kunnen werken."

Sandra vroeg Arnoud naar zijn ondernemerswens. "Video conferencing is leerzaam en efficiënt, maar ik hoop dat alles snel weer normaal wordt. Ondernemers zijn beperkt in hun vrijheid om te ondernemen. Voorheen stapte je de auto in om zaken op te lossen en nu is dat omslachtiger. Terwijl we elkaar ontmoeten juist nu zo nodig hebben."

Prevermo

BKL in gesprek met Buck Jüch, directeur Prevermo. Met zijn bedrijf Prevermo ondersteunt hij bedrijven op het gebied van preventie, verzuim en arbeidsmobiliteit. Buck startte het ondernemen in Lelystad in 2006, maar is door verschillende overnames op het gebied van HR dienstverlening gaan doen wat hij echt leuk vond. "Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk partijen samen te laten werken zodat mensen duurzaam inzetbaar blijven. Als er sprake is van verzuim en de situatie lastig is, komt de bedrijfsarts in beeld. In de kern is het echter beter om met preventie bezig te zijn, omdat dat mogelijk verzuimt beperkt. Die keten verzorgen wij bij Prevermo." 

Met klanten in het hele land beschouwt Buck zich niet meer als Lelystadse ondernemer. Toch heeft hij zicht op het ondernemersklimaat in de stad. "Ik zie dat het prettig ondernemen is in Lelystad. Er is een sterke spirit om samen dingen op te pakken."

De coronacrisis brengt veel leed en stress met zich mee. Thuiswerken, dreigende faillissementen en de druk op risicoberoepen maakt medewerkers kwetsbaarder dan ooit. Organisaties moeten wendbaar zijn en vitaal leiderschap tonen. De ondernemers wens van Buck  ligt in het verlengde van zijn bedrijfsvisie. "Ik wens voor ieder individu dat hij zijn ideale potentie kan waarmaken. Als je het beste uit jezelf kan halen, zal je levenslang duurzaam inzetbaar blijven. Wij gaan voor gelukkige, gezonde en competente medewerkers."

Dit najaar zal Bedrijfskring in samenwerking met Prevermo een digitale kennissessie organiseren over Duurzame inzetbaarheid en vitaal leiderschap.

Lelystad Airport

Sinds 1 juni dit jaar vervult Wilma van Dijk de positie van Algemeen Directeur Lelystad Airport. Sandra Kamp was met haar in gesprek. “Sinds mijn start ben ik bezig met de opening van het vliegveld, volgend jaar november,” vertelt Wilma. "Ik heb kennis gemaakt met verschillende ondernemers, gemeente, provincie en omwonenden en merk dat mensen uitkijken naar de opening.” 

Sandra stelde Wilma de vraag waarom juist zij voor deze rol zo geschikt is. ”Ik vind het fantastisch en leerzaam om met alle partijen in gesprek te gaan. Ook met hen die Lelystad Airport niet als kans zien. Ik voer die gesprekken graag en luister naar de verschillende standpunten Iedereen begrijpt het economisch belang. De aanleiding van ons vliegveld was destijds de overloop van Schiphol maar natuurlijk is dit een goede ontwikkeling voor de regio. Lelystad heeft veel kansen en ik wil erg graag met nog meer ondernemers kennismaken.” Afgelopen week bevestigde Minister Van Nieuwenhuizen dat ze vasthoudt aan de opening van Lelystad Airport. “Dat is mooi want er is al veel klaar,” lacht Wilma, "we zijn ready for take-off!" 

Wilma haar wens voor 2020: "De luchthaven is klaar voor de volgende stap. Bij de bouw en verbouw van Lelystad Airport hebben we duurzaamheid en innovatie vooropgezet. Of het nu gaat om de nieuwe terminal, het verlengen van de baan of de verbouw van de verkeerstoren; we hebben ons iedere keer de vraag gesteld hoe we het zo duurzaam mogelijk konden aanpakken. Deze werkzaamheden zijn voltooid. Het wordt nu echt tijd dat er een definitief besluit komt over de openstelling voor passagiersvliegtuigen."

Man met de Baard

Aan de Kolkweg 20 is Sandra Kamp in gesprek met Jafeth in ’t Veld, eigenaar van koffiebranderij Man met de Baard. "We zijn nog maar twee jaar bezig en het gaat enorm goed met ons bedrijf. En afgelopen zaterdag ging ons meest recente project 'BinnenIn' van start," aldus Jafeth. Hij en zijn vrouw Simone Zuidema zijn er de afgelopen maanden druk mee geweest. BinnenInn is een samenwerking met een maatschappelijk karakter. Wereldwinkel Lelystad, boekwinkel De Fakkel, Het Anker, PG-Lelystad, De Groene Sluis en Man met de Baard verenigen zich op deze plek waar je langs kan komen voor een goed gesprek. Ook ondernemers die op zoek zijn naar een ruimte om elkaar te ontmoeten, voor bijvoorbeeld lezingen, themadagen of brainstormsessies kunnen de ruimte boeken. En natuurlijk wordt de eigen koffie gebrand en geschonken. Man met de Baard ontzorgt Lelystadse ondernemers graag in het leveren van koffie, ook aan thuiswerkende collega’s. "Koffie verbindt, daarom ben ik in deze business gestapt," lacht Jafeth. "Ik zie dat in ondernemend Lelystad veel aan elkaar wordt gegund, dat moeten we vooral vasthouden. Mijn ondernemerswens is dan ook dat we elkaar nog beter inspireren en ideeën met elkaar delen zodat we de kansen samen kunnen pakken."

Dutch Event Carpets / Dutch Protect Flooring

Ook voor Calvin en Bob Jannink, eigenaren van Dutch Event Carpets, was het flink schrikken na de eerste corona persconferentie in maart dit jaar. BKL directeur Sandra Kamp was in gesprek met Calvin in het pand aan de Noordersluisweg. Calvin: “Wij leveren, leggen en verwijderen event tapijt en onze agenda was flink volgeboekt voor het evenementenseizoen. Daarna volgde de een na de andere annulering. Het was een enorme klap.” De mannen zaten echter niet lang met de handen in het haar. “Stoppen is altijd een optie, maar voor mij was dat het zeker niet.” Ze gingen al snel in gesprek met een relatie op het gebied van afdekmaterialen en hebben inmiddels Dutch Protect Flooring opgericht. Met deze onderneming zijn zij specialist in het tijdelijk beschermen van vloeren en trappen tijdens schilder-, verbouw- en of renovatie werkzaamheden. “We kijken uit naar een veelbelovende periode na de bouwvak”, aldus Calvin. “We zijn er trots op dat we de klap hebben omgezet naar een kans. Verder houden we Dutch Event Carpets in leven en kijken we uit naar een mooie toekomst met super veel nieuwe kansen!”

Hoekipa Dijk (Camp & Surf Markermeer)

Mark Snel en Ingo Scholl zijn de eigenaren van Camp & Surf Markermeer. Door zijn passie voor surfen wilde Mark zeven jaar geleden de moeilijk te bereiken windsurfplek bij de Houtribsluizen - onder de windsurfers bekend als Hoekipa Dijk - aantrekkelijk maken voor een groter windsurfpubliek. Dit deed hij door op de dam een camperplaats voor surfers te maken. Gelijktijdig kwam de provincie met het initiatief 'Dijk van een idee' waarbij zij goede ideeën van burgers voor het gebruik van dijken wilden combineren met dijkversterkingen. Stichting Hoekipa Dijk en het watersportstrand met het grootste kitesurfgebied van Nederland waren geboren. Ondertussen heeft Mark in Ingo zijn zakenpartner gevonden en kunnen zij bijna beginnen met bouwen. “In onze plannen zoeken we verbinding met recreatie, toerisme, sport, bedrijfsleven en onderwijs,” aldus Mark. “En onze ondernemerswens is dan ook helder: we willen de mooiste en meest duurzame watersportlocatie van Nederland worden!” 

Smart Tenders

Voor veel bedrijven is het inschrijven op een aanbesteding bepaald geen dagelijks werk. Daardoor krijgen ze er geen routine in en is het elke keer een zware bevalling met een lage scoringskans. Smart Tenders helpt bedrijven bij het succesvol inschrijven op aanbestedingen en bij het maken van offertes. In 2011 startte eigenaar Roelf Houwing met zijn onderneming. Naast het bedienen van zijn klanten is hij ook druk met zijn vak op een andere manier. "Op mijn website en LinkedIn vind je mijn blogs waarmee ik ondernemers schrijftips en andere adviezen geef. Ook schreef ik een boek ‘Aanbestedingen winnen." Speciaal voor de Lelystadse ondernemers deelt Roelf zijn vier belangrijkste tips:

  1. Zorg dat je gevraagd wordt door zichtbaar te zijn, ook naar de gemeente toe. Een informatiesetje met jouw activiteiten hoort hier bij.
  2. Wees niet te bescheiden over wat je kunt. Ik zie dat lokale ondernemers het vaak verliezen van bedrijven die meer lef hebben.
  3. Als een aanbesteding naar jouw idee te groot is voor jouw bedrijf alleen, pak deze dan op met andere partijen en schakel hulp in om de samenwerking in te regelen en jullie verhaal op elkaar af te stemmen.
  4. Check je offerte grondig. Niet alleen op spelfouten, maar ook qua inhoud: zorg dat je de gestelde vraag beantwoordt en niet vanuit een bestaande offerte schrijft.

Tot slot deelt Roelf zijn ondernemerswens met leden van de BKL: "Ik hoop dat we zo snel mogelijk uit de coronacrisis komen. De gemeente heeft een belangrijke rol bij het inlopen van de schade voor ondernemers. Ik hoop dat die rol ook gepakt wordt."

Berrico FoodCompany

Foekje van Dijk en Bert Jan Bakker zijn twee van de managing partners van Berrico FoodCompany. Berrico, importeur, handelaar en distributeur van bijzondere bewerkte bessen, fruit, zaden en groenten uit de hele wereld kenmerkt zich door haar passie voor puur. De ‘feel good food company’ startte ooit vanuit een zolderkamer maar sinds 2008 zijn zij met een team van nu 24 mannen en vrouwen actief vanuit hun pand op het Noordersluis. "We zijn dankbaar voor ons fijne team dat elke dag weer alles voor elkaar krijgt", aldus Foekje. "We werken in een zakelijke wereld. Maar bij Berrico staan we voor connectie die verder gaat dan alleen maar de cijfers." Bert Jan vervolgt: "We hebben vooralsnog weinig last van de crisis en zetten nu in op verder groeien door diversificatie. Meerdere interessante internationale projecten willen we vorm gaan geven en daarbij zijn we op zoek naar aanvulling op ons team. De uitdaging daarbij is dat we mensen zoeken die de Engelse taal goed beheersen, HBO denk-niveau hebben, en ervaring in ingrediënten voor de B2B voedingsmiddelenindustrie. Affiniteit met biologisch is dan helemaal mooi meegenomen." Deze plannen sluiten aan op zijn ondernemerswens: "We willen met deze nieuwe initiatieven graag bijdragen aan de groei van de Lelystadse economie en werkgelegenheid."

Stipte

Matthijs Kamp is eigenaar van Stipte, aanbieder van het Alles-in-1 pakket voor televisie, internet en bellen. Stipte levert in diverse regio’s in Nederland haar diensten, maar is op dit moment ook actief in Flevoland. Daar wordt er namelijk druk gewerkt aan de aanleg van Glasvezel en dan met name in de buitengebieden. Sandra sprak hem tijdens een van de informatiemiddagen bij de nieuwe glasvezelcentrale tussen Dronten en Lelystad. Matthijs: "In deze omgeving staan zo’n 1800 boerderijen die tot op heden bijna allemaal een maximale internetsnelheid van rond de 10Mb hebben. Nadat de aanleg van glasvezel dit jaar is afgerond, zullen ze stuk voor stuk snelheden tot 1.000Mb kunnen halen. Op dit moment kunnen de bewoners hun dienstenaanbieder kiezen en dit soort informatie middagen geeft ons een mooie gelegenheid om persoonlijk in gesprek te gaan met deze potentiele klanten."

De afgelopen maanden was het wat rustiger, geen informatie dagen en veel graafprojecten hebben tijdelijk stil gelegen, maar Matthijs en zijn team hebben zeker niet stil gezeten. In het filmpje op hun website www.stipte.nl/flevoland  kun je zien hoe de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Flevoland zich ontwikkelt. "Juist in deze fase is het belangrijk contact te hebben met klanten, dus we zijn druk met deze roadshows. Ook a.s. zaterdag 27 juni van 10.00 tot 13.00 staan we weer bij de Glasvezelcentrale tussen Lelystad en Dronten tegenover de Biddingweg 26. Ook een leuke gelegenheid om eens in zo’n centrale te kijken."

Matthijs' ondernemerswens: "Snel allemaal weer terug naar het ‘oude normaal’, voor we gewend raken aan het ‘nieuwe normaal’. Al zijn sommige nieuwe gewoontes wat mij betreft wel blijvertjes. Zo zie je bijvoorbeeld wel dat de consument de laatste maanden veel vaker denkt aan de ‘lokale ondernemer’. En de impact daarvan kan enorm positief zijn. Daarmee draagt iedereen automatisch bij aan het mooier maken van onze eigen regio."

Flow Media

BKL in gesprek met Corinne Groenenberg, eigenaar van Flow Media. Flow Media is een communicatiebureau met de focus op content. Ze maken er ’sterke' verhalen die mensen raken en bewegen. En dat doen zij op verschillende manieren. Het vijftal maakt persberichten, interviews, mooi vormgegeven magazines, social media berichten, webteksten en (interactieve) video’s. Maar ook websites, animaties en concrete communicatieplannen. Geen dikke boekwerken, maar plannen waar je direct mee aan de slag kunt. 

Sinds 1 april dit jaar werkt Corinne met haar team vanuit het nieuwe kantoor aan het Dukaatplein in Lelystad, tegenover het station. Een van de belangrijkste activiteiten van Bedrijfskring Lelystad vindt zij de belangenbehartiging, zoals bijvoorbeeld lokaal inkopen. Haar ondernemerswens sluit hierbij aan. “Ik wens dat we elkaar in de stad en omgeving beter kennen en bewuster van elkaar leren. We hebben zo veel in huis in Lelystad!“

Stichting De Kubus

In de afgelopen jaren woonde Alex van Zijl, directeur-bestuurder van stichting De Kubus tien jaar zelf in Lelystad. “Ik ben van de stad gaan houden en dan met name van de sociale uitdagingen waar de stad mee te maken heeft.” De Kubus wil met haar activiteiten een toegevoegde waarde zijn voor alle inwoners van de stad. Daarvoor moet je weten wat er speelt en wat er nodig is. Die verbinding leggen ze steeds meer. “We werken samen met het Agora Theater en met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevoland. Onze ondernemerswens sluit hierop aan: We willen ook meer verbinden met ondernemers in Lelystad. Daarvoor is het belangrijk dat we onze missie helder formuleren. Door samen te werken met De Kubus onderneem je maatschappelijk verantwoord.”

AViste B.V.

Thijs van den Heuvel, directeur AViste B.V. AViste is gespecialiseerd in het bieden van oplossingen op het gebied van audiovisuele middelen. Of het nou gaat om verkopen, verhuren, of installatie en bijbehorende service van audiovisuele presentatie middelen. Denk aan evenementen met een spreker, vergaderzaal of ontvangstruimte en voor consumenten bieden zij een uitgebreid pakket aan op het gebied van domotica met multiroom audio, TV en smartverlichting. Thijs: ”We zijn in 2014 lid geworden van Bedrijfskring Lelystad omdat ik vind dat je je als ondernemer moet aansluiten bij een lokale ondernemersvereniging. Ik ben blij met de acties rondom lokale inkoop bijvoorbeeld.” Thijs zijn ondernemerswens: ”Lelystad heeft, met alle voorzieningen die er zijn en komen, de potentie om een zeer gewilde stad te zijn voor wonen en werken. Ik zou graag willen dat we samen trots zijn op de stad!”

Dans4Fun

BKL ging in gesprek met Christi-Anne Bolsenbroek, eigenaresse van Dans4Fun. In de danslessen, voor vrouwen van 30 tot 75 jaar, gaat het vooral om dansen vanuit plezier want samen plezier hebben, geeft ontspanning. Je mag er jezelf zijn en krijgt persoonlijke aandacht. Christi-Anne: “Dansen is een activiteit die het brein en het lichaam bij elkaar brengt via muziek, emotie, sociale interactie en passie. Dansen is lopen, zingen en denken tegelijkertijd maar dan met hart en ziel.” De lessen vinden (vanwege Corona) nu buiten plaats of via Zoom vanuit haar woonkamer. “Voor de buitenlessen heb ik speciaal vinylmatten gekocht. Mijn groepen zijn nooit groter dan 10 dames en iedereen heeft een eigen mat”. Met Dans4Fun is zij ook actief bij Inloophuis Passie en Woonzorg Flevoland. “Vlak voor Corona was de voorstelling waar ik aan werkte met Woonzorg Flevoland bijna klaar. Ik hoop dat die alsnog een keer kan plaatsvinden!” Op basisscholen werkt ze om de woordenschat van peuters en kleuters te verbeteren. Ook hier wordt dans ingezet. Bij de BKL heeft zij haar netwerk verbreed en spiegelt ze met andere ondernemers. Samenwerken is vermenigvuldigen. "Mijn ondernemerswens? Een keer twisten met wat BKL leden. Twisten activeert en geeft plezier."

Peter Rijsenbrij Producties

“Het ligt nog vers in mijn geheugen dat het bedrijfskring ondernemersgala (BKL Gala 2020) in januari van dit jaar, met als thema ‘Double Fantasy’ de meest succesvolle was in al die jaren dat ik dit als evenement organisator in opdracht van de BKL mocht bedenken en uitvoeren. Van het bij elkaar brengen van de sponsors tot het bedenken van het plenaire- en showgedeelte tot en met het feest. Niets is zo leuk om op deze manier ondernemers aan elkaar te verbinden en daarna de complimenten te mogen ontvangen. Daar doe je het voor. Wie had kunnen bedenken dat kort daarna de wereld ontwricht zou worden door een onbekend virus en het leven voor iedereen drastisch zou veranderen en spijtig genoeg ook vele levens lieten." Lees verder

Byzz

BKL in gesprek met Marleen Blaas, oprichter en eigenaar van recruitmentbureau Byzz. Marleen is onlangs lid geworden van BKL en kijkt uit naar contact met andere ondernemers. Marleen: “Door eerdere functies bij Lelystadse werkgevers ben ik al bekend met de BKL maar nu kan ik het als ondernemer gaan meemaken. Ik kijk er naar uit mijn netwerk te vergroten. Ook zie ik kansen om met samen andere recruiters ons vak te versterken door kennis door te geven aan elkaar.” Marleen haar ondernemerswens: “Ik wil mijn onderneming op een stevige manier neerzetten in midden Nederland.“

Van Wijnen

Sandra Kamp ging in gesprek met Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad. Al weer drie jaar staat Nina aan de top van het Lelystadse bouwbedrijf dat over meer gaat dan bouwen alleen. Nina: “Ik krijg er heel veel energie van om met een heel team een project van A tot Z op te leveren. Echt trots ben ik bijvoorbeeld op ons werk in het Flevoziekenhuis, waar we samen met onze partners onder andere nieuwe OK’s hebben gebouwd. En in Lelystad natuurlijk recenter de oplevering van het eerste deel van Parkwijk.” Nina is met name geïnteresseerd in de BKL evenementen voor de grotere bedrijven en neemt jaarlijks deel aan het goed bezochte Captain’s Ontbijt. Haar ondernemerswens: “Ik hoop heel erg dat deze Corona-crisis de polder niet te veel raakt. We hebben met zijn allen juist zo veel moois opgebouwd en hopelijk kunnen we deze crisis gezamenlijk enigszins de baas blijven.”

Erna Art Design en Attention

Sandra Kamp sprak met Erna Ruijne, eigenaar van Erna Art Design en Attention. Erna: “Ik ben heel blij met BKL Compact, dat brengt me veel informatie, het is goed om dat samen te delen.” Erna heeft twee ondernemerswensen. “Voor mijzelf wens ik een samenwerking met een bedrijf dat werkt met stoffen. Ik zou graag één van mijn ontwerpen op stof zien.” Ook voor andere ondernemers wenst zij mooie samenwerkingen. “Laten we als Lelystadse ondernemers het eerst zoeken in onze stad. Er zit zo veel meer dan je denkt!”

KSP Kunstgras

BKL in gesprek met Joost Sweep, directeur en eigenaar KSP Kunstgras. KSP maakt, onderhoudt en renoveert sport- en speelplekken, voornamelijk in de openbare ruimte. Hierdoor werken zij veel samen met aannemers, speeltoestellenleveranciers en gemeentes. Joost: "Door mijn agrarische achtergrond ben ik een poldermens, met behoefte om nieuwe kansen met beide handen aan te pakken. GEWOON DOEN Is altijd ons credo. We vinden het belangrijk om lid van Bedrijfskring Lelystad te zijn. De ondersteuning op het gebied van lokaal inkopen vinden we erg goed, lokale ondernemingen zijn uiteindelijk de motor van de economie zijn en lokaal inkopen zorgt o.a. voor werkgelegenheid." In Lelystad is KSP gevestigd op industrieterrein Noordersluis, met twee zuidelijke vestigingen wordt ook in België gewerkt. De ondernemerswens van Joost: "Hoewel door de Coronacrisis aangepast, willen we onze groeiambities verwezenlijken. We zien zeker kansen, alleen al door de ruimtelijkheid in Lelystad. Zo zijn we erg trots op ons partnership met zgn. Skills Garden. Dit zijn beweegruimtes, gestoeld op een nieuw beweegconcept (ASM). Spelen is belangrijk, en nu nog meer dan ooit. Dit filmpje laat een recent succes in Almere zien. Allemaal made in Lelystad en daar zijn we trots op!"

Koraal Coaching

Sandra Kamp sprak met Aleid Overbeek van Koraal Coaching. Aleid: "In 2018 heb ik mij aangesloten bij de BKL en sinds vorig jaar ben ik lid van de BKL Compactgroep Kennis en Netwerken. Als ondernemerscoach en trainer werk ik met mijn klanten aan hun zichtbaarheid en ondernemersvaardigheden. Mijn bedrijf bestaat dit jaar 14 jaar en in de loop van die jaren heb ik ervaren dat een goed (zakelijk) netwerk essentieel is voor het bestaansrecht van je onderneming. Mijn ondernemerswens is dat wij de huidige crisis trotseren en door gebruik te maken van elkaars kennis en netwerk ons samen richten op nieuwe mogelijkheden voor de toekomst."

Schrijver Bedrijfsverzekeringen

Onlangs ging Eelco Schrijver, eigenaar Schrijver Bedrijfsverzekeringen in gesprek met directeur Sandra Kamp. Gevestigd aan de Zilverparkkade is Eelco bijna 25 jaar werkzaam als verzekeringsadviseur. Eelco komt graag naar BKL evenementen en vindt vakgerichte bijeenkomsten interessant. Eelco: “Zo kom ik in contact met andere Lelystadse ondernemers en kunnen we elkaar wellicht verder helpen.” De ondernemerswens van Eelco: “Vooral gezondheid en een gezonde groei.”

GSF Glasgroep

BKL in gesprek met Maarten Rood, directeur GSF Glasgroep. GSF Glasgroep is een familiebedrijf dat al bijna 30 jaar actief is in Lelystad. Maarten: “Eigenlijk kom ik niet vaak genoeg naar een evenement van BKL. Maar ik vind het wel heel belangrijk dat het bedrijfsleven in Lelystad goed gerepresenteerd wordt. De keren dat ik er ben, is het bovendien altijd ontzettend gezellig. Zeker het gala is elk jaar weer een mooi feestje. Mijn BKL lidmaatschap heeft mij bij mijn start als ondernemer erg goed geholpen. Ik leerde anderen kennen en kreeg daardoor vooral veel bruikbare adviezen. Mijn ondernemerswens is dat iedereen zowel lichamelijk als zakelijk gezien, gezond door dit Corona tijdperk heen gaat komen."

LIND advies

Yorick Lindeman, eigenaar en ondernemersadviseur bij LIND advies sprak met Sandra. Waar velen hem nog kennen uit zijn voorgaande onderneming, is Yorick als kersvers nieuw BKL lid met LIND advies een andere richting ingeslagen. Als ondernemersadviseur helpt hij ZZP’ers en MKB met diverse financiële vraagstukken. Yorick zijn ondernemerswens: "Met mijn kennis en praktische praktijkkennis (mede) ondernemers helpen groeien. Met LIND advies hierin een stabiele verbinder bieden die structureel ontzorging biedt op financieel en fiscaal vlak. Waarbij ik wens dat elke ondernemer ontzorgd is op financiële en fiscale regelgeving door de juiste professional, met de juiste ondernemers-mindset."

Hessels & Hessels Advies

Anne Hessels eigenaar van Hessels & Hessels Advies zit dit jaar alweer 15 jaar op de Zilverparkkade met zijn financieel adviesbureau. Als ondernemer is hij echter al veel langer actief in Lelystad, waar velen hem ook kennen. “Ik heb helaas niet altijd tijd voor de evenementen van BKL maar ik kom graag langs. Goed dat de kwartaalborrel er weer aan komt.” De ondernemerswens van Anne is kort en krachtig: een gezonde en vitale organisatie.

Apollo Hotel Lelystad

Sander Kiezebrink, hotelmanager Apollo Hotel Lelystad sprak met BKL. We spraken af in de bar van het centraal gelegen hotel in het centrum van Lelystad. Hoewel Sander zelf geen Lelystedeling is, is hij zeer betrokken bij de stad en heeft hij daarbij goed contact met de andere ondernemers in het centrum. Zijn ondernemerswens? Sander wenst duidelijkheid rondom de visie van Lelystad en dan met name de opening van Lelystad Airport.

Gezinshuis Regterink

BKL in gesprek met Suzan, Vincent en Jaimy Regterink van Gezinshuis Regterink. Als gezin vangen Suzan en Vincent kinderen op in hun gezinshuis. Professionele ouders in een ‘gewoon’ gezin. Ook hun zoon Jaimy werkt in het huis. “We zien onszelf eigenlijk niet als bedrijf”, zegt Vincent. “Het is een way of living. Onze winst is de groei van de kinderen in ons gezinshuis.” Suzan vult hem aan met hun ondernemerswens: “Nu we een goed thuis hebben neergezet, is onze wens om een stap verder te zetten. We willen heel graag doorgroeien naar een plek waar de kinderen op een gezonde manier verder zelfstandig kunnen opgroeien.”

Tennis- en padelvereniging LTVL

Sandra ging in gesprek met voorzitter van tennis- en padelvereniging LTVL Pieter Hermus en Marcel Geurtsen van de padelcommissie. Allereerst was het een fijne kennismaking. Ook spraken ze over het tennis- en padelevent dat BKL dit jaar organiseert. Meer informatie hierover volgt! In ieder geval is al afgesproken dat het een evenement wordt voor ervaren en niet-ervaren spelers met o.a. tennisclinics. Verder werden de wensen van de vereniging gedeeld: “Onze wens is de racketsport nog interessanter te maken voor onze leden. Daarom onderzoeken we nieuwe initiatieven waarbij we leden twaalf maanden per jaar activiteiten aanbieden.” Daarnaast hebben zij wensen voor andere BKL leden: “We wensen ondernemers vitale werknemers toe. Sport is een belangrijke factor om mensen vitaal te houden. Hier dragen we graag ons steentje aan bij.

Club Port Side

Dit keer was BKL in gesprek met Marc Hooijer, eigenaar van Club Port Side. Zijn drijvende restaurant ligt op een mooie locatie op het water in Lelystad Haven. Tipje van de sluier: dit is een van de locaties waar BKL in 2020 een van haar kwartaalborrels gaan houden! Marc zijn ondernemerwens: "Samen met andere ondernemers uitbouwen van een toeristisch Lelystad."

DaklaPack Group Holding BV.

Sandra was in gesprek met Dave Klaassen, CEO DaklaPack Group Holding B.V. Even tijd om na te praten over het BKL Gala en natuurlijk over het feit dat DaklaPack de winnaar was van de BKL Trofee. Nu nodigt DaklaPack de BKL leden uit voor een bedrijfsbezoek op 14 april. Zijn ondernemerswensen: "Een gezond en zakelijk succesvol jaar. En de opening van Lelystad Airport!"

Het Fotohuisje

BKL in gesprek met Mariska Honing, van Het Fotohuisje. En natuurlijk bekend van de mooie sfeerfoto’s van het BKL Gala 2020. We spraken in haar prachtige studio over het ontstaan van haar bedrijf en haar plannen. Mariska haar ondernemerswens is duidelijk. “Het lijkt mij mooi om bij een andere ondernemer te fotograferen. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsfeest. En in de toekomst zou ik graag groeien met mijn portfolio en foto’s maken van eten. Hoe tof zou het zijn als mijn foto’s op een menu staan in een restaurant!”

BMN Bouwmaterialen

Dit keer was Sandra bij Hans Zandstra, vestigingsmanager bij BMN Bouwmaterialen. Hans: "Mijn wens is dat ondernemers Lelystad samen verder brengen. Als bedrijven samen iets willen, dan gebeurt er iets en kan je trots zijn op het resultaat. Je ziet al echt verbinding ontstaan waar die samenwerking er is. En ik merk dat BKL hier goed werk in doet, door het faciliteren van die samenwerking". 

Uw BMI Beheerder

BKL in gesprek met Nicole Dirar, onderneemster en eigenaresse van Uw BMI Beheerder. Samen met haar echtgenoot runt ze dit bedrijf dat specialist is in het beheer van brandmeldinstallaties (‘BMI’). Op de vraag wat haar ondernemerswens is voor 2020 antwoordde zij: "Meer bekendheid met ondernemers in Lelystad in het algemeen maar vooral met leden van de BKL. Wij komen graag doelgericht in contact met vastgoedbeheerders".

De Brass

Samen met BKL directeur Sandra Kamp bereidt Guido Botter, eigenaar van De Brass, de BKL kwartaalborrel voor. De Brass doet hiervan de aftrap op 12 maart. Als echte Lelystedeling draagt hij de stad een warm hart toe. “Mijn wens is om gewoon met zijn allen Lelystad te blijven promoten. Laten we ons geld in onze eigen stad uitgeven en stoppen met negativiteit”. Kijk hier voor meer informatie over de kwartaalborrel en om je aan te melden.

Lees hier de korte verslagen van de gevoerde gesprekken in 2019.