BKL in gesprek 2019

Begin 2019 is Sandra Kamp de nieuwe directeur van Bedrijfskring Lelystad geworden en haar eerste jaar als directeur bezocht ze zoveel mogelijk leden. Haar voornaamste doel van die bezoeken was achterhalen waarom ondernemers zich aanmelden als lid van de organisatie, wat ze nodig hebben én wat ze bij BKL willen halen. Hieronder vind je de korte verslagen van de gevoerde gesprekken.

The Travel Club

Sandra Kamp in gesprek met Sandra van Son Travelmanager namens The Travel Club. Sandra van Son: "Ondernemen is net een reis. Een reis die soms zonder duidelijke bestemming kan zijn. Een reis met misschien veel bergen die te beklimmen zijn. Je begint met een plan en hoopt succesvol te eindigen. Je bepaalt en bereikt je doelen en geniet van het avontuur. Met de BKL ga je samen op deze ondernemersreis. Reisbureau The Travel Club Sandra van Son begeleidt je kosteloos in het hele traject van het “echte” reizen, zodat je totaal ontzorgd van elke (droom)reis kunt gaan genieten."

FKJ Notaris

Sandra Kamp in gesprek met Fenneke Koster Joenje, eigenares/notaris van FKJ Notaris. Fenneke: "Door ons lidmaatschap  Bedrijfskring Lelystad houd ik graag een vinger aan de pols met het Lelystadse MKB."

Van der Knaap Security B.V.

Sandra Kamp in gesprek met Cees van der Knaap van Van der Knaap Security B.V. Cees: "Als Lelystadse ondernemer moet je wel lid zijn van Bedrijfskring Lelystad, ik zie dat als een basisvoorwaarde. Zo kunnen ondernemers met elkaar meedenken en elkaar de bal toespelen waar relevant."

ThomCommuniceert

Sandra Kamp in gesprek met Thom Laagkemper van ThomCommuniceert. Thom: "Ik ben lid geworden van BKL omdat ik het belangrijk vind om als Lelystadse ondernemer betrokken te zijn bij Lelystad. Daarnaast vind ik het erg leuk om te netwerken en te kijken hoe ik anderen een stapje verder kan helpen. Ik kom graag in contact met andere leden.”

Fotostudio Wierd

Sandra Kamp in gesprek met Wierd en Mascha van Fotostudio Wierd. De heren: "Waarom wij lid zijn van Bedrijfskring Lelystad? Omdat wij vinden dat Fotostudio Wierd (wat inmiddels met 40 jaar (bedrijfs)fotografie een begrip is bij het bedrijfsleven in Lelystad) ook vertegenwoordigt hoort te zijn bij de bedrijfsvereniging van Lelystad."

fresh focus

Sandra Kamp in gesprek – o.a. over het BKL Gala 2020 – met Sanne van Ommen van creatief communicatiebureau fresh focus. Sanne: “Ik ben al jaren lid van Bedrijfskring Lelystad en vind het mooi om als ondernemer op communicatievlak mijn steentje bij te dragen aan zo’n diverse club ondernemers. Goede voornemen voor 2020? Meer BKL evenementen bezoeken samen met ons team.”

Lenja's Crêpes Corner

Sandra Kamp in gesprek met Lenja Orczykowski, eigenaresse van Lenja's Crêpes Corner. Ze is onlangs lid geworden van BKL en is erg enthousiast. Lenja: "De bedrijven in Lelystad weten Lenja's Crêpes Corner nóg niet te vinden voor een lekkere lunch of heerlijke snack tijdens hun borrel/evenement. Bedrijfskring Lelystad gaat daar vast voor zorgen!”

Welzijn Lelystad

Sandra Kamp in gesprek met Jan Dekker, directeur Welzijn Lelystad. Jan: "Wij zijn lid van Bedrijfskring Lelystad omdat we het belangrijk vinden om te weten wat er bij andere Lelystadse ondernemers gaande is. Welzijn Lelystad zou hier graag een actievere rol in spelen. Bijvoorbeeld bij het adviseren van ondernemers rondom werknemers die tevens mantelzorger zijn." Tijdens het gesprek spraken Jan en Sandra over de mogelijkheden hier komend jaar aandacht aan te besteden.

Restaurant Applaus

Sandra Kamp in gesprek met Barry de Troije, eigenaar van Restaurant Grand Café Applaus. In de voorbereiding van het BKL Gala 2020 spraken de twee elkaar. Barry: ”Lid zijn van Bedrijfskring Lelystad is belangrijk voor elke ondernemer in Lelystad. Betrokken zijn bij je stad om met elkaar zoveel mogelijk te verbinden. Ik ben trots om in Lelystad te mogen werken en wonen." 

Sint voor elk Kind

Sandra Kamp in gesprek Joke Hoekstra en Wilco Noteboom van stichting Sint voor elk Kind. Deze stichting richt zich op kinderen van gezinnen die leven op (of onder) bijstandsniveau in Lelystad. Wilco: "Dankzij een aantal betrokken ondernemers in Lelystad, waar onder enkele BKL-leden, kunnen wij al meerdere jaren ons succesvolle jaarlijkse Sinterklaasfeest organiseren voor deze kinderen. We zijn nu ook zelf lid geworden van Bedrijfskring Lelystad zodat we een nog groter bereik hebben."

Wil je weten wat je voor deze stichting kunt betekenen? Neem dan een kijkje op de website

SV Productions

Sandra Kamp in gesprek met Samuel Volonteri, eigenaar van SV Productions. De eerste ondernemer die gebruik maakt van het nieuwe tarief voor jonge ondernemers! Samuel Volonteri: "Ook Jonge ondernemers hebben veel aan een netwerk, daarom ben ik BKL Lid geworden”.

Enchanted - Music & Events

In gesprek met Chantal Kleijheeg, ondernemer en eigenaar van Enchanted - Music & Events. Voor haar is Bedrijfskring Lelystad een goede ingang om andere ondernemers te leren kennen. Chantal Kleijheeg: "BKL is een goede manier om te kijken waar we als Lelystadse ondernemers kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken. Vanuit die gedachte ben ik ook aangesloten bij de BKL compact werkgroep. Samen sta je sterker, daar geloof ik oprecht in.”

ENGIE

Sandra Kamp in gesprek met Harry Talen, Plant Manager bij ENGIE. Een kijkje achter de schermen bij het werk van de operators van de Maxima-centrale én een goed gesprek! Harry Talen: "Lelystad is voor ENGIE een van de belangrijke gemeentes in Flevoland. We vinden het dan ook goed om lid te zijn van BKL en een bijdrage te leveren aan de regio.”

WeMatch

WeMatch maakt verbindingen tussen bedrijven en werkzoekenden. Eigenaresse Cindy Tijsmans: "Tot zover heb ik jaarlijks niet zoveel bezoeken verricht aan BKL evenementen en bedrijfsbezoeken. Omdat ik aansluiting heb gemist. Maar omdat ik het als ondernemer belangrijk vind om betrokken te zijn binnen Lelystad ben ik wel al jaren lid. Ik ben dan ook heel erg nieuwsgierig naar de nieuwe groep BKL Compact, waarschijnlijk levert dit meer aansluiting op en zal ik mijn lidmaatschap beter benutten. Ik ga daar zeker een kijkje nemen!"

Profendum

Richard Steenbergen van Profendum: "Ik vind dat elke Lelystadse ondernemer lid moet zijn van Bedrijfskring Lelystad. Ik geloof in het nieuwe ondernemerschap waarin je elkaar echt kent: wie ben je en wat zijn je drives."

Horizon Flevoland

Horizon Flevoland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland en zet zich in om ondernemers te laten groeien en tegelijkertijd maatschappelijke opgaven te realiseren. Thuan Trinh, groeimakelaar bij Horizon: "We zijn lid van Bedrijfskring Lelystad om samen de groeipotentie en -ambities van ondernemers te stimuleren. Dat begint bij het in gesprek gaan met elkaar."

P.I. Lelystad

Jan Wind (directiesecretaris) en Ruut Bernsen (vestigingsdirecteur) van P.I. Lelystad: "De P.I. Lelystad is lid van Bedrijfskring Lelystad omdat wij het belangrijk vinden om ook sociaal bezig te zijn in de stad. We nemen hier graag een actieve rol in."

Promo Trade

Mirian Dierckxsens en Aldert Sprey van Promo Trade: "Wij zijn er trots op dat we al 16 jaar ondernemen in Flevoland. Sinds die periode zijn we ook al lid van Bedrijfskring Lelystad, naar volle tevredenheid."

RAM Mounts Benelux

Cornelis van Putten, directeur van RAM Mounts Benelux: "De BKL is voor mij een netwerk om informatie met elkaar uit te wisselen. Elkaar helpen aan contacten waaruit dan later hopelijk een opdracht volgt. Dat is dus niet alleen halen, je moet ook geven."

Werkcon

Werkcon is actief lid van Bedrijfskring Lelystad, onder andere door deelname aan de BKL Maakgroep, een groep BKL ondernemers die in Lelystad produceren en hun kennis en ervaringen delen vanuit het vak. Marco Weernink, algemeen directeur van Werkcon: "Door ons lidmaatschap van BKL kunnen we makkelijker in contact komen met andere Lelystadse ondernemers."

KiekendiefPerspectief en FlevoPanel

Neeske Abrahamse van KiekendiefPerspectief en FlevoPanel: "Ik ben destijds lid geworden van de BKL omdat ik vind dat elke Lelystadse ondernemer lid zou moeten zijn. Het is belangrijk om via de BKL onderling met Lelystadse bedrijven samen te werken."

Restaurant Silver Wine & Dine

Sandra was in gesprek met Corrie Hop, directeur van Restaurant Silver Wine & Dine en haar chefkok Roy Kramer. Zij vertelden o.a. dat Silver in juli op de Hippiemarkt staat met een food-stand met heerlijk eten en drinken. Corrie: "Door de BKL kom ik in contact met andere Lelystadse ondernemers. Ik werk ook met een aantal samen. Die verbintenis vind ik belangrijk!"

Werkbedrijf Lelystad

Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad: "Bedrijfskring Lelystad is de smeerolie voor ondernemend Lelystad!"

KernGezond

Chris Bruijn, directeur en fysiotherapeut bij Kerngezond: "Het mooie van Bedrijfskring Lelystad is dat ik daadwerkelijk in gesprek kom met andere ondernemers. Dit heeft me al mooie verbindingen opgeleverd. Bovendien ben ik door de BKL gestart met golfen en daar ben ik nog steeds erg blij mee!".

Agora Theater

BKL ging in gesprek met Richard Wijnveldt directeur van Agora Theater en zijn collega Jennifer van Dijk, hoofd commerciële activiteiten. Op 25 juni a.s. stellen zij hun prachtige theater open voor onze Algemene Ledenvergadering. Richard Wijnveldt kijkt hier enorm naar uit en is erg nieuwsgierig naar spreker Stephan Fellinger met zijn presentatie over o.a. War on Talent. "Ook voor ons is het soms lastig de juiste mensen te vinden", aldus Richard. Over BKL zegt hij: "Als ik aan BKL denk, dan denk ik aan samenwerken. Als Lelystadse ondernemers kunnen we veel meer bereiken als we die samenwerking ook echt opzoeken".

Top&Top Schoonmaak

Michael Top van Top&Top Schoonmaak vindt dat elke Lelystadse ondernemer lid zou moeten zijn van Bedrijfskring Lelystad. "Ik houd ervan om met andere ondernemers persoonlijk in gesprek te gaan om hun verhaal te horen", aldus Michael.

Enodes

Sylvain van Ligtenberg, directeur Enodes, ziet veel meerwaarde in Bedrijfskring Lelystad. "BKL heeft een belangrijke rol in de belangenbehartiging van het Lelystadse bedrijfsleven. Persoonlijk waardeer ik de bedrijfsbezoeken zeer. Ook vind ik de kennissessies waardevol om het nuttige met het aangename te verenigen", aldus Sylvain.

LvB Bemiddeling

Wesley Lubbe van LvB Bemiddeling vindt het waardevol om via Bedrijfskring Lelystad te sparren met andere ondernemers. "Bijvoorbeeld over hoe zij omgaan met de groei van hun bedrijf. Dat kan tijdens een netwerkbijeenkomst", aldus Wesley. 

Lansink Schilderswerken B.V.

BKL in gesprek met Tom Lansink, directeur van Lansink Schilderwerken B.V. Tom is met zijn onderneming al meer dan 40 jaar lid van BKL en daarmee een van de ‘oudste’ leden. “De vereniging moet verbinden. De BKL heeft mij veel gebracht en daarom ben ik ook nog steeds lid", aldus Tom.

Crowe Foederer

Peter Huijsmans, vestigingsleider en partner bij Crowe Foederer, vindt met name de bedrijfsbezoeken van BKL interessant. "Crowe Foederer is al bijna vijf jaar lid van Bedrijfskring Lelystad. Ik vind het leerzaam om een kijkje in de keuken van andere ondernemers te nemen. Ook de evenementen spreken aan; ik heb me al ingeschreven voor de BKL Golf Cup op 20 juni!", aldus Peter.

Batavia Haven

Joop van Diest, directeur Batavia Haven, vertelde over aankomende gebeurtenissen in het havengebied en deelde recente ontwikkelingen. “Waarom wij lid zijn van BKL? Batavia Haven wil graag deel uitmaken van de bedrijfsmatige kant van Lelystad."

MAC³PARK

Sandra op bezoek bij Meine Breemhaar, directeur MAC³PARK. Ze spraken over de geschiedenis van Bedrijfskring Lelystad en het belang van de club. Meine Breemhaar: "Ik ben al jaren lid van Bedrijfskring Lelystad en vind het goed dat de organisatie voor alle Lelystadse ondernemers, groot of klein, een passend aanbod aan activiteiten, evenementen en initiatieven biedt." 

City Marketing Lelystad

Barry Porsius: “Het is fantastisch om mijn steentje bij te mogen dragen aan het merk Lelystad! Daar waar ik geboren ben, mijn hele leven heb doorgebracht, vrienden gemaakt, gewerkt en gewoond. Een stad die geen geheimen voor mij heeft. Een stad waar ik alle hoeken gaten ken. Een stad waar ik trots op ben. Mijn stad. Mooier wordt het niet.”

De Lelystadse Hippiemarkt

Yvonne Winter: "Ik ben druk bezig met de voorbereidingen van de Hippiemarkt 2019! Ook dit jaar komt er weer een exclusieve BKL borrel, in een mooie loungetent op het terrein. Ik kijk er naar uit om dit weer voor BKL leden te organiseren." 

Buytenplaets Suydersee

Piet Roskam: "Ik heb me aangesloten bij Bedrijfskring Lelystad om me met andere ondernemers te verbinden. Samen wil ik Lelystad een beetje mooier maken, we hebben immers heel veel geweldige bedrijven!" 

De Lelystadse Uitdaging

Simone Veldt: "De Lelystadse Uitdaging is lid van BKL omdat de Bedrijfskring net als de Uitdaging ziet wat de kracht van samenwerken, verbinden en versterken is. We helpen ondernemers graag om maatschappelijk te ondernemen om onze samenleving sterker en mooier te maken."

Vlint

Jan Hannink: "Ik vind het belangrijk om andere ondernemers te ontmoeten. Hun verhalen zijn inspirerend. Ik kom met positieve energie en ideeën terug van een bedrijfsbezoek of kennissessie."

Lelymare

Fenna Elzinga: "Wat ik uit Bedrijfskring Lelystad haal zijn de gesprekken met andere ondernemers. Ik vind het inspirerend om ze te ontmoeten en te horen hoe zij zaken aanpakken, ook al is het in een heel andere branche."

Noordersluis Bouwgroep

Alinda Boeve: "Het behartigen van de belangen van ondernemers is een belangrijke taak van de Bedrijfskring Lelystad. Zo is de BKL een spreekbuis voor haar leden." 

Kartcentrum Lelystad

Chris Snoek en Sandra Kamp hebben samen de voorbereidingen voor het Kart event besproken. Chris Snoek: "Via Bedrijfskring Lelystad organiseer ik jaarlijks een Kart Event voor de leden, het blijft een groot succes. Fijn om dit samen te doen!"

iClicks

Jelmer Post: "Onze basis ligt in Lelystad. We werken graag samen met andere Lelystadse ondernemers en onderwijs. Samen komen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes!"

Dutch Event Carpets

Bob Jannink: "Bedrijfskring Lelystad is een échte verbinder voor de Lelystadse ondernemers." 

Délifrance Lelystad

Astrid en Dick Huitema: "Wij vinden het belangrijk dat Bedrijfskring Lelystad er zichtbaar is voor ondernemers in Lelystad."

Ekris Lelystad

Floris Kruijsifix: "We vinden het belangrijk om als BKL lid waarde toe te voegen aan ondernemend Lelystad."

Batavialand Lelystad

Jan Vriezen en Agnes van Veen: "Hoe kijk je naar de omgeving en hoe kunnen we samen het imago van die omgeving concreet verbeteren? Wij vinden kennisdelen en verbindingen maken erg belangrijk."