Flinke besparing Heynen Systems B.V. door BKL energie collectief

04/12/2020

Energie besparen zit in de kern van de activiteit van Heynen Systems B.V. (Tricover). Dat begint met de besparingen in energie bij hun klanten die met gebruik van het product behaald worden. Verder besparen zij door de manier waarop het bedrijf aan de hand van een plan, gedurende meerdere jaren, technisch is ingericht. Voorbeelden: De energiebesparende kwaliteit van de gebouwen, de gemonteerde verlichting in de hallen, de aandrijvingen van onze machines, de kwaliteit van de persluchtvoorziening. Al die zaken zijn steeds aangekocht met het oog op duurzaam gebruik.

Voorlopig sluitstuk was het plaatsen van een nieuw transformatorhuis. Tegelijkertijd is het hoofdnet in alle gebouwen vernieuwd en opgeschaald voor verdere groei. Doordat het bedrijf is samengesteld uit meerdere gebouwen, ooit bestaand uit meerdere kavels, hadden ze niet minder dan drie elektra aansluitingen op het openbare net. Dat is in 2019 allemaal gelijk getrokken en samengebracht in één unit. Ook kan in deze ruimte de installatie gemonteerd worden wanneer in de komende jaren alle daken voorzien gaan worden van zonnepanelen.

Deze technisch noodzakelijke investering valt samen met hun toetreden tot het BKL energie collectief. Sinds 1 oktober is Heynen deelnemer en ze begroten de extra besparing aan elektra verbruikskosten op ca. 22% per jaar. Het toetreden werd goed inzichtelijk gemaakt en vlot geregeld door Energy Services uit Nieuwegein.

Lees meer over de BKL Commissie Energie