Themabijeenkomst Energie

Energietransitie, wettelijke kaders, energie inkoop… als ondernemer hoor je steeds meer over kansen, mogelijkheden en verplichtingen als het gaat om energie. Met de huidige ontwikkelingen is het onderwerp actueler dan ooit. Daarom organiseerde de BKL energiecommissie op 14 maart een themabijeenkomst.

In een talkshow opzet gingen deskundigen en ondernemers met elkaar in gesprek waarbij onder leiding van BKL Directeur Sandra Kamp en Sylvain van Ligtenberg (Enodes) drie thema’s aan bod kwamen:
1.    Transitievisie Warmte (door Lydia Putter-Buur, Gemeente Lelystad)
2.    Netcongestie (door Rolf ter Bekke, Liander)
3.    Hoge energieprijzen en het BKL energiecollectief (door Frits Maas van Energy Services)

Na een hartelijk ontvangst door Corneel was het woord steeds in rondes aan de deskundigen. Aan tafel werden kritische vragen gesteld, aangevuld vanuit de aanwezige ondernemers in de zaal. Een greep uit de vragen:
-    Welke maatregelen zijn er ten aanzien van de warmtetransitie en hoe worden ondernemers daarin ondersteund?
-    Hoe is het netcongestie probleem ontstaan en wat doet Liander om het op te lossen (en in de toekomst te voorkomen)?
-    Op welke manier ontstaat een energie prijsstijging zoals we nu mee maken en wat is het perspectief?
-    Wat zijn de voordelen van een eigen BKL energie collectief?

Het was een interessante en leerzame middag waarbij de sprekers werden bedankt met een Lelypas en we samen konden napraten met een drankje en borrelhapje. Dank nogmaals Corneel, deskundigen en deelnemers voor een mooie themabijeenkomst!

Download hier de PDF met de presentatie

Ontdek hier meer over de energiecommissie en het op te richten collectief