Lelystad Airport Businesspark (LAB) en Oostervaart ontvangen veiligheidskeurmerk

25/06/2024

Dinsdag 19 juni heeft burgemeester Mieke Baltus veiligheidscertificaten voor het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan Ondernemerscoöperatie Lelystad Airport Businesspark (OCL) en ondernemers van Oostervaart. Veiligheid, vermindering van criminaliteit, en de bevordering van een positieve en aantrekkelijke omgeving vragen om een brede samenwerking. Lelystad Airport Businesspark (LAB) en Oostervaart ontvingen daarom het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen. Oostervaart voor de eerste keer, LAB heeft dit certificaat, ondanks stevige audits, al sinds 2011 weten te behouden.

Goede resultaten

In werkgroepen waaraan de bedrijven, gemeente Lelystad, politie en brandweer deelnemen, wordt besproken welke maatregelen de bedrijventerreinen schoon, heel en veilig maken en houden. Stichting beveiliging bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) neemt ook deel aan de werkgroep van Oostervaart. Niet alleen de maatregelen, maar ook de alertheid bij de bedrijven zorgen ervoor dat goede resultaten worden geboekt.