Intentieovereenkomst Keurmerk Veilig Ondernemen Oostervaart

07/06/2023

Vertegenwoordigers van bedrijventerrein Oostervaart, de Bedrijfskring Lelystad, Politie Midden-Nederland, Brandweer Flevoland en gemeente Lelystad hebben een intentieovereenkomst getekend om te komen tot het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen voor het bedrijventerrein Oostervaart.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is in 2002 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken. Deze werkvorm wordt nu ook toegepast voor het bedrijventerrein Oostervaart.

Enquête voor ondernemers

Om te komen tot een breed gedragen plan van aanpak, kunnen de ondernemers op bedrijventerrein Oostervaart vanaf mei 2023 een enquête invullen. Een werkgroep die bestaat uit ondernemers en vertegenwoordigers van gemeente, politie en brandweer gaat vervolgens met het plan van aanpak aan de slag. Klik hier om de enquête in te vullen.  

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker tekende namens gemeente Lelystad de intentieovereenkomst en is blij met de intensievere samenwerking: “Een veilige leef- en werkomgeving heeft vanzelfsprekend mijn bijzondere aandacht. Veiligheid is bepalend voor de kwaliteit van leven en werken in onze stad. We zien dat met name wat oudere bedrijventerreinen als Oostervaart gevoelig kunnen zijn voor criminaliteit en ondermijning. Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een van de middelen die we daartegen kunnen inzetten om zo de omgeving samen met partners en ondernemers veilig te houden.”

Ook bestuurslid Arnoud Booij van de Bedrijfskring Lelystad en tevens ondernemer op het bedrijventerrein Oostervaart is blij met de ondertekening van de intentieovereenkomst: “Het is een prachtig vertrekpunt om het oudste bedrijventerrein van onze stad de aandacht te geven die het verdient.”