Genomineerden Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar bekend

19/04/2023

De genomineerden die de strijd aangaan voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023 zijn bekend. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen. De jury, onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde, heeft na lang beraad een keuze gemaakt waarna leden van het bestuur van de vereniging de genomineerden gebeld hebben.

De genomineerden in de drie categorieën zijn:

Manager

 

Chantal Visser

Van Wijnen Lelystad

Johanna Jonkers

De oude Bakkerij Urk

Sharon de Miranda

Food forum Almere

 

MKB

 

Cora Achterberg - Houtman

Hoveniersbedrijf GildenGroen VOF Zeewolde

Jitha van Staveren

Van Staveren Emmeloord

Nicole Smits

Fruithalsmits Zeewolde

   

Zelfstandig Professional

 

Mariska van Diepenbeek

Bed & Breakfast De Kandelaar Biddinghuizen

Maya Nirsoe

HousingNOW Almere

Sandra Reina Schaap

YOGANU Emmeloord

Verkiezingsavond

De komende periode zijn er voor de genomineerden pitchtraining, filmopnames en zijn er bedrijfsbezoeken door juryleden. Tevens zijn er studiogesprekken bij Omroep Flevoland. Tijdens de verkiezingsavond op 9 juni a.s. worden de winnaars bekend gemaakt. Locatie van de verkiezingsavond is De Koningshof op Urk.

Jubileumeditie

De door het netwerk opgezette verkiezingen is de tiende editie van de Verkiezing van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. De eerste verkiezing vond in 2012 ook in de Koningshof op Urk plaats. Hiermee is de cirkel rond. Alleen in het coronajaar 2020 vonden geen verkiezingen plaats.

Jubileumjaar

Het netwerk viert in 2023 tevens haar vijftienjarig bestaan. In die jaren hebben veel leden de missie  “door verbinding zakelijk zichtbaar worden om professioneel te groeien” ingevuld.

Om vrouwelijk ondernemerschap in Flevoland niet alleen onder de aandacht, maar ook in de spotlights te zetten, heeft het netwerk in 2012 een eigen verkiezing voor de Flevolandse zakenvrouw van het jaar opgezet: gezien de diversiteit van het ledenbestand van het netwerk in drie verschillende categorieën, maar met één gezamenlijk, essentieel kenmerk: het gaat in alle gevallen om zakenvrouwen met pit!