Gemeente Lelystad zet in op duurzaam ondernemen: vragenlijst, oproep en inspirerende ondernemersverhalen

30/03/2023

Ondernemen met oog voor de toekomst wordt steeds belangrijker. Gemeente Lelystad wil ondernemers hier graag bij helpen. In dit bericht vraagt de gemeente onze aandacht voor drie onderwerpen: een korte vragenlijst over duurzame energie, een oproep om je aan te melden als vakspecialist én video’s van ondernemers die al bezig zijn met het verduurzamen van hun bedrijf.

===

Vul een korte vragenlijst in over duurzame energie
Hoe kan de gemeente u helpen op weg naar duurzame energie? Over welke onderwerpen wilt u meer weten? En hoe ontvangt u die informatie het liefst? Een reactie geven op deze vragen kan heel makkelijk via deze korte vragenlijst, die bestaat uit slechts drie vragen. Uw antwoorden helpen de gemeente om de informatievoorziening over de energietransitie te verbeteren.

Ga naar de vragenlijst

Meld uw bedrijf aan als vakspecialist bij het Energieloket Lelystad
Is uw bedrijf specialist in het energiezuinig maken van huizen? Meld u dan aan als vakspecialist bij het Energieloket Lelystad. Door u aan te melden als vakspecialist kunnen inwoners en opdrachtgevers uw bedrijf makkelijk vinden. Aanmelden is gratis en kan door een profiel aan te maken op de website van het Energieloket Lelystad.

Inwoners van de gemeente Lelystad zijn regelmatig op zoek naar een bedrijf dat kan helpen met het energiezuinig maken van hun huis. De gemeente verwijst deze inwoners altijd door naar het Energieloket Lelystad. De gemeente maakt ook gebruik van de vakspecialisten die bij het energieloket bekend zijn. Bijvoorbeeld bij het organiseren van collectieve inkoopacties.

U kunt zich aanmelden als vakspecialist voor bijvoorbeeld maatwerkadviezen, energielabels, warmtescans, isoleren, zonne-energie, verwarmen en ventileren.

Meld u aan als vakspecialist

Video’s van duurzame bedrijven
Verschillende ondernemers uit Lelystad zijn aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun bedrijf. In een reeks video’s laten ze zien welke maatregelen ze hebben genomen, waarom ze daarvoor gekozen hebben en wat het heeft opgeleverd. Ook vertellen ze over hun plannen voor de toekomst. Heeft u uw bedrijf ook verduurzaamd? En wilt u dat laten zien aan andere Lelystadse bedrijven? Stuur dan een e-mail naar energie@lelystad.nl!

Bekijk de video’s