Ineke Bakker waarnemend burgemeester Lelystad

02/02/2023

Ineke Bakker gaat vanaf maandag 6 februari 2023 aan de slag als waarnemend burgemeester van Lelystad. Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft Ineke Bakker woensdag 1 februari beëdigd tot waarnemend burgemeester.


Commissaris van de Koning Leen Verbeek feliciteert Ineke Bakker met haar beëdiging tot waarnemend burgemeester van Lelystad

Ervaren

Ineke Bakker neemt tijdelijk de taken van burgemeester Mieke Baltus over. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: "Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Mieke en haar familie. We wensen haar een spoedig herstel en alle sterkte en kracht toe voor de komende periode. Na gesproken te hebben met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Lelystad, heb ik besloten Ineke Bakker te benoemen tot waarnemend burgemeester. Ineke neemt tijdelijk de taken van burgemeester Baltus over totdat zij weer hersteld is. Het is van belang dat de waarnemend burgemeester snel is ingewerkt in de belangrijke dossiers van Lelystad. Met Ineke krijgt Lelystad een ervaren waarnemend burgemeester. Zij is goed bekend met onze provincie, Lelystad en kent de actualiteit. Daarnaast is zij vertrouwd met het relevante netwerk en de Veiligheidsregio Flevoland."

Tijdelijk

Locoburgemeester Dennis Grimbergen: "Wij zijn blij dat de Commissaris van de Koning Ineke Bakker heeft voorgedragen voor de tijdelijke waarneming totdat Mieke Baltus weer terugkomt."

Over Ineke Bakker

Ineke Bakker is een ervaren bestuurder. Eerder was zij onder andere waarnemend burgemeester van de gemeenten Urk, Dronten en Dinkelland en gedeputeerde van de Provincie Overijssel.