MBO College Lelystad zoekt stageplaatsen Niveau 2 Brede opleiding

11/01/2023

In de week van 30 januari start de stageperiode van de Niveau 2 Brede opleiding van MBO College Lelystad. Binnen deze brede opleiding vallen de opleidingen:

  • Medewerker Helpende Zorg en Welzijn
  • Medewerker ICT Support
  • Logistiek Medewerker
  • Retail Medewerker 

De studenten krijgen op dit moment informatie en voorbereidingslessen over hun stage. Zij kijken op www.stagemarkt.nl voor erkende leerbedrijven en mogen hun voorkeuren aangeven. Vanuit het onderwijsteam zal er contact gezocht worden met deze bedrijven om te informeren of er een stageplek beschikbaar is voor deze student.

Hier is jullie hulp hard nodig. MBO College Lelystad merkt dat de stageplekken voor niveau 2 schaars zijn. Dit heeft gevolgen voor de studieloopbaan van de studenten, zonder stage kan een student niet diplomeren. Wat dan weer gevolgen heeft voor de Lelystadse arbeidsmarkt. Vooral in de sector ICT zoeken ze stageplekken voor medewerker ICT support.

Als je een plek beschikbaar hebt, zal onze student solliciteren naar deze plek. Zelf contact met MBO College Lelystad opnemen om een stageplek aan te bieden is natuurlijk ook mogelijk. Dit kan via niveau2-lelystad@rocvf.nl.
Mochten jullie nog geen erkend leerbedrijf zijn gaan ze alsnog graag in gesprek.

De stageperiode is van 30-01-2023 tot het einde van het schooljaar (medio juli 2023) en de stage dagen zullen afhankelijk van de gekozen opleiding maandag en dinsdag of dinsdag en woensdag zijn.