Beste Leerbedrijf Karmac en Beste Talent Dennis Emmel gaan met de titels naar huis

16/11/2022

Donderdag 10 november vond de 10e leerwerkverkiezing plaats, in het tot restaurant omgetoverde Werkbedrijf. Hier werden de zes genomineerden met hun gasten verwend door de keukenbrigade van praktijkschool De Steiger. Tijdens het Leerwerkdiner werden de genomineerden in aanwezigheid van wethouder Annemieke Messelink in het zonnetje gezet en werd bekendgemaakt dat Dennis Emmel (werkzaam bij Shell pompstation vlak voor de A6) met de titel ‘Beste Talent’ en Karmac als ‘Beste Leerwerkbedrijf’ naar huis gingen.

Organisatie door Lelystad Akkoord

De organisatie was in handen van het Lelystad Akkoord. Campagnemanager Irene Medema zette tijdens het feestelijke diner alle genomineerden in het zonnetje. Voorzitter van de jury, Andries Greiner had over alle genomineerden een mooi verhaal. Hieruit kwam helder naar voren dat alle genomineerden het meer dan verdiend hebben deze nominatie te ontvangen. Dennis had zware concurrentie van de twee andere genomineerde talenten liet Andries weten. Met betrekking tot het winnende bedrijf meldde hij dat Karmac als oud Lelystads bedrijf een sociale onderneming bij uitstek is en met de titel beste Leerbedrijf van het jaar naar huis gaat.

De jury

De jury bestond uit wethouder Annemieke Messelink, directielid Hinde Dijkhuis, Stuurgroep lid van het Lelystad Akkoord Tom Lansink en Andries Greiner, voorzitter van de Stuurgroep Lelystad Akkoord. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Messelink een prachtig beeld als aandenken. Alle genomineerden kregen een oorkonde en bloemen. De talenten ontvingen daarnaast een Lelypas met een leuk tegoed.

De ontvangst was zeer goed verzorgd door medewerkers van Werkbedrijf Lelystad en de keukenbrigade van De Steiger onder leiding van Jacco van der Stel en de catering vanuit Concern voor Werk onder leiding van Gert-Jan Tolenaars. Alle gasten hebben enorm genoten!

“Echt heel mooi dat jullie dit organiseren in Lelystad! Dit is heel waardevol” laat het team van SOR Kozijnen weten. Ze zijn nieuw in Lelystad en vinden het uniek wat hier gebeurt.

Alle genomineerden hadden hun eigen VIP-tafel waaraan ze gasten mochten uitnodigen die voor hen erg belangrijk zijn.

Dennis Emmel beste talent van het jaar

Dennis is door zijn werkcoach voorgedragen. Dennis werkt sinds kort bij Roebert BV Locatie Shell (de pomp vlak voor de A6 aan de Dreef in Lelystad). Dennis laat zien dat hij ondanks een heel moeilijke start in zijn jeugd met doorzettingsvermogen en drive een heel prettige collega is en een stabiele arbeidskracht. Hij is analytisch sterk en erg leergierig. Dennis hoorde van deze baan en nam deze met beide handen aan. Zijn motivatie was dat hij geen uitdaging meer uit de weg gaat. Zijn motivatie om te bouwen aan zijn eigen leven is zeker zichtbaar. Hij fietst hij nu fluitend naar zijn werk. Voor de jury reden genoeg om hem met de titel Talent van het jaar naar huis te laten gaan.

Karmac beste leerwerkbedrijf van het jaar

Karmac is een sociaal bedrijf bij uitstek. Iedereen mag hier een keer een dag meelopen om te kijken of het een leuke werkplek lijkt. Als het bevalt dan wordt een contract voor een paar maanden aangeboden om zo over en weer nader kennis te maken. Het team doet extra inspanningen als dat nodig is. Onlangs werd extra fysiotherapie ingezet om iemand die via het Werkbedrijf was geplaatst beter te laten herstellen.

Achtergrond leerwerkverkiezing

De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.

Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is.