Week van de werkstress 14 -18 november 2022

15/11/2022

De gevolgen van de coronapandemie zijn in 2022 enorm zichtbaar geworden voor organisaties en werknemers. We hebben te maken met een personeelstekort, een vernieuwde werk- en privébalans en steeds meer jonge medewerkers die stress op het werk of in de studie ervaren. 

Vraag jij jezelf af of je risico loopt op burn-out? Tijdens de week van de werkstress kun je via HerstelVitaal & BuitenVitaal in samenwerking met CSR Expertisecentrum stress & veerkracht gratis een check doen met behulp van een professionele CSR-vragenlijst.

Hier kan je de test invullen. Na het invullen krijg je direct een uitgebreid rapport met jouw resultaat en waar nodig ons advies daarbij. Mocht je naar aanleiding van de resultaten een gesprek willen met een CSR coach van HerstelVitaal dan kun je altijd vrijblijvend kennismaken.

HerstelVitaal & BuitenVitaal

10 jaar geleden startte Irene Miltenburg haar missie: ondersteunen bij de ontwikkeling van mensen die tijdelijk uitgevallen zijn en daarbij natuur en gezondheid inzetten. Uit eigen ervaring wist Irene hoe helend het is om in de natuur te zijn, in de natuur te bewegen maar ook bezig te zijn of te werken. Ze werd daarin gesteund door de wetenschap die verklaarde dat het in de natuur zijn, positieve effecten op de mens heeft. Irene wilde een volgende stap: kan natuur helpen bij herstelondersteunende begeleiding en re-integratie, je leven weer op orde krijgen, weer meedoen in de maatschappij?

Ze heeft het in de afgelopen jaren bewezen met succesvolle trajecten. Door in de natuur in een beschermde omgeving aan de slag te gaan, lukte het deelnemers om daarna zelf meer in de natuur te zijn, meer te bewegen en ook weer activiteiten op te pakken buiten die beschermde omgeving. Irene vertelt: het is niet alleen in de natuur zijn, maar wij bieden in die natuur ook direct de coaching aan. Samen bezig zijn zorgt ervoor dat ik als coach de mens zie, het gedrag zie, de reacties zie en hoor. Bovendien ontstaat er, omdat we samen werken, ook een vertrouwensrelatie met de deelnemer. Ze noemt voorbeelden van verandering bij cliënten met een zware depressie die door het actief werken in het bos, denk aan bijv . bomen zagen, uit die ‘grijze wolk’ kwamen. Er ontstond een verandering in de gemoedstoestand. Hierdoor kan iemand dan weer verdere stappen maken.

Benieuwd naar het gehele interview met Irene Miltenburg over HerstelViitaal & BuitenVitaal? Lees het hier.