Vacature voorzitter Bedrijfskring Lelystad

10/11/2022

Ondernemend & verbindend

Bij Bedrijfskring Lelystad draait het allemaal om ondernemers. Samen met je medebestuurders, de directeur, (niet-)leden en stakeholders ga je als voorzitter voor een goed ondernemersklimaat in de stad. We doen het samen!

Het boegbeeld van ondernemend Lelystad? Dat ben jij als voorzitter! Als directeur van een bedrijf in Lelystad weet je wat er speelt. Je bent niet alleen ondernemend, je verbindt ook de juiste mensen aan elkaar. Dankzij jouw grote netwerk bij ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties bereik jij snel de juiste mensen. Maak samen met ons het verschil.

Als voorzitter van de BKL

 • Werk je 1,5 dag per week, vrijwillig als voorzitter
 • Heb je brede bestuurlijke ervaring
 • Wil je graag maatschappelijk betrokken zijn
 • Besteed je anderhalve dag per week aan belangenbehartiging en ontwikkeling 
 • Heb of ontwikkel je een visie voor de toekomst van BKL
 • Sta je midden in de samenleving
 • Laat je regelmatig je gezicht zien op bijeenkomsten
 • Ben je vastberaden
 • Plaats je zaken in het juiste perspectief
 • Neem je initiatief
 • Kun je goed luisteren

Over Bedrijfskring Lelystad
De Vereniging Bedrijfskring Lelystad (BKL) behartigt sinds 1975 de belangen van het Lelystadse bedrijfsleven en daarmee ook het ondernemersklimaat van de stad. Daarnaast bieden wij onze leden een goed netwerkplatform en kijken we op welke manieren een ondernemer waarde kan toevoegen aan zijn bedrijf. Dit doen we met presentaties, themabijeenkomsten en meepraatsessies.

De wereld is continu in verandering en wij veranderen mee. Om te zorgen dat onze leden een optimaal mogelijk ondernemersklimaat hebben. De drie pijlers van BKL:

 1. vertegenwoordigen (belangenbehartiging)
 2. verbinden (netwerken en stimuleren lokale business)
 3. versterken (verstrekken van informatie en kennisdelen)

Het bestuur bestaat momenteel uit zes leden. Door het aflopen van de (statutaire) termijn van de huidige voorzitter, zoeken we nieuwe voorzitter. De benoeming is voor drie jaar met maximaal een verlenging van nog eens drie jaar. De directeur van de BKL valt rechtstreeks onder jouw bezielende leiding.

De sollicitatieprocedure
Het bestuur laat het het werven en selecteren van een nieuwe voorzitter over aan een speciale commissie. Die bestaat uit: Arnoud Booij (bestuurslid BKL), Corinne Groenenberg (BKL lid) en Marcel Burger (BKL lid en intermediair).

Word jij het boegbeeld van ondernemend Lelystad? Verbind jij onze bestuursleden, leden en andere partijen aan elkaar? Laten we dan kennismaken! Marcel Burger van Burger Support vertelt je graag alles over deze functie. Hij is bereikbaar op 0320-232923 of marcel@burgersupport.nl

Stuur vóór 1 december een korte motivatie met cv naar welkom@burgersupport.nl

Wij streven ernaar om tijdens de Algemene Leden Vergadering in juni 2023 onze nieuwe voorzitter te benoemen. Goed om te weten: discretie is gegarandeerd.