Lustrumviering Restaurant Silver gericht op jongeren in de horeca

17/10/2022

De horecasector in Flevoland heeft de afgelopen coronaperiode de nodige klappen gehad. En het is nog steeds moeilijk. Want er zijn personeelstekorten; het is moeilijk om keuken- en bedienend personeel te vinden. Corrie Hop van Restaurant Silver uit Lelystad organiseerde onlangs een drietal drukbezochte dinerevents. Daarmee bracht zij op positieve wijze het werken in de horeca onder de aandacht.  

Feestelijke dineravonden

Restaurant Silver in Lelystad bestond onlangs vijf jaar en om dat te vieren organiseerde eigenaar Corrie Hop samen met chef-kok Ron Blaauw een drietal feestelijke dineravonden op 6, 7 en 8 oktober. Deze dineravonden stonden geheel in het teken van het enthousiasmeren van jonge mensen voor de horeca. In Flevoland zijn er zo’n vijfduizend vacatures en daarmee staat de horeca na o.a. techniek, transport & logistiek, zorg & welzijn op de vijfde plaats wat betreft het aantal vacatures. Horeca valt onder dienstverlenende beroepen en van de 236 vacatures in die sector zijn er bijna de helft (104) horecavacatures.

Jongeren een kans geven

Bij de opening van het dinerevent op 8 oktober toonde gedeputeerde Jan-Nico Appelman zich verheugd met de kansen die Corrie Hop biedt aan jongeren die in de horeca willen werken. “Het initiatief van mevrouw Corrie Hop om samen te werken met het werkbedrijf en praktijkonderwijs, zou eigenlijk bij andere horecaondernemers navolging moeten krijgen”, zei Appelman. Hij deed een oproep aan werkgevers om jongeren kansen te geven, ook jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Er zijn allerlei mogelijkheden en regelingen, voor begeleiding, ondersteuning en om bijvoorbeeld mensen om te scholen”, zei hij. Ook UWV, de werkgeversservicepunten van de gemeenten en bijvoorbeeld het MKB Schakelteam kunnen ondernemers daarbij helpen.

Inspiratievideo

Van de dinerevents wordt een inspiratievideo gemaakt, die binnenkort via de onderwijs- en werkgeverskanalen zal worden verspreid. 

Wil jij ook jongeren een kans bieden? Neem dat contact op met Corrie Hop, info@restaurantsilver.nl of 06 8365 8493