Opening maisdoolhof woensdag 7 september

06/09/2022

Woensdag 7 september rond 14:30 opent De Lelystadse Boer het maisdoolhof in Lelystad.

De Lelystadse Boer heeft op een stuk braakliggend terrein (tussen de Horst en de Beukenhof – naast de volkstuinen van het Gelderse Hout) in opdracht van de gemeente een maisdoolhof gemaakt. Een plek waar buurtbewoners heerlijk kunnen (ver)dwalen. De grond lag jarenlang braak en door het natte voorjaar en droge zomer was het voor de boeren een behoorlijke uitdagingen om iets uit de grond te krijgen, maar het is gelukt om de mais toch te laten groeien. Toen het hoog genoeg stond, hebben de boeren er een doolhof in gemaaid. Middenin staat een grote berg van hooibalen.

Boerenleven in de stad
Jan Groot van De Lelystadse Boer: “Met dit maisdoolhof brengen we een klein stukje boerenleven in de stad en versterken we de band tussen de stad en het platteland. Tevens is het voor ons een uitstekende manier om iets te vertellen over ons werk. Hoe het komt dat de mais nu niet zo hoog staat bijvoorbeeld. We leggen dat graag uit.”

www.delelystadseboer.nl