Toeristisch Overstappunt Onze Kas geopend

14/07/2022

Lelystad heeft er een Toeristisch Overstappunt (TOP) bij : Onze Kas. Een TOP is een start- en rustpunt voor fiets- en wandelroutes door Lelystad. De TOP ligt bij horecagelegenheid Onze Kas en is op 9 juli officieel geopend door gedeputeerde Harold Hofstra van provincie Flevoland en wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra van gemeente Lelystad.

Tijdens de opening werd een zuil onthuld met vijf tips over wat er te doen is in Lelystad. Ook werd een informatiebord met bewegwijzeringspaal onthuld. De paal is 4 meter 10 hoog en bovenop staat een schip. Dit markeert hoe hoog de Zuiderzee vroeger boven ons lag. Verder is informatie over de wandel- en fietsroutes en de geschiedenis van Flevoland opgenomen.

Eigenaar Patrick Kok vertelt: “We zijn ontzettend blij dat we deze TOP mede met subsidie van de provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben kunnen realiseren. Mooi voor de mensen die bij ons overnachten, en voor de inwoners van Lelystad. Deze TOP vertelt namelijk over het ontstaan van Flevoland. Want bedenk: iedereen ouder dan 60 jaar heeft ergens anders gewoond. Vanuit de TOP zijn 3 gemarkeerde wandelroutes te bewandelen en het is ook een start- en rustpunt voor de fietsroutes. Bij de historische fiets- en wandelroute kunnen bezoekers via een app het Verhaal van Flevoland beluisteren en een quiz doen. Wat ook mooi is: wat begon met het lezen van boeken, is geëindigd in een mooie samenwerking met het Flevolands archief en Batavialand.”

Lees het bericht verder op de website van Gemeente Lelystad