Oproep oprichten Commissie Arbeidsmarkt

24/06/2022

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Veel ondernemers ervaren het niet kunnen krijgen van medewerkers als beperkende factor voor hun groei. Daarom besteden we ook dit aankomende verenigingsjaar aandacht aan dit thema, dat kun je lezen in ons jaarplan (link volgt). Een praktisch initiatief hierbij is het voornemen om een arbeidsmarkt commissie op te richten. Met BKL leden die expert zijn in de arbeidsmarktbranche. Dat kunnen arbeidsbemiddelaars zijn, maar ook HR managers van grote organisaties.

Speerpunten van de commissie zijn om Lelystadse vacatures van leden bij elkaar te brengen en te kijken naar manieren om de inkomende en uitgaande pendel van werknemers in balans te brengen. Veel Lelystedelingen werken buiten onze stad, terwijl bedrijven staan te springen om goed personeel. Hoe brengen we deze bij elkaar?

Wil jij meedenken over dit (complexe) vraagstuk en zie jij kansen om de arbeidsmarktsituatie in onze stad te verbeteren? Sluit je aan en help met oprichten van deze belangrijke commissie. Mail naar Sandra Kamp via sandrakamp@bedrijfskring.nl of stuur een chat via de BKL app.

Vooruitlopend op deze commissie starten we met een proef voor zes maanden voor een vacature initiatief: wil jij als BKL lid jouw lokale vacatures op de BKL website plaatsen? Stuur deze dan door in een pdf bestand of directe link via sandrakamp@bedrijfskring.nl.

Zie hier de vacatures die er momenteel al door leden zijn bekend gemaakt.