Hanneke Broekhuizen wordt nieuwe directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek

23/05/2022

Hanneke Broekhuizen begint medio augustus als directeur-bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek. Zij neemt het stokje over van Jan Gommer, die besloten heeft per september van zijn pensioen te gaan genieten. Hanneke gaat leiding geven aan de bibliotheekorganisatie voor de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Eerder werkte Hanneke als commercieel directeur en als innovatiemanager in het bedrijfsleven, onder andere bij Euroma. 

Hanneke over haar nieuwe rol: “De toekomst van de bibliotheek kent vele mogelijkheden en uitdagingen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om samen met het team aan de slag te gaan en betekenisvolle oplossingen te bedenken om relevant te blijven in het digitale tijdperk. Ik ben zeer gemotiveerd om samen met de medewerkers en vrijwilligers een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van FlevoMeer Bibliotheek als ontmoetings- en ontwikkelingsplek voor inwoners.”

De Raad van Toezicht is heel blij met de benoeming van Hanneke Broekhuizen. Theo Grootjen, voorzitter Raad van Toezicht: “Met Hanneke komt er een bevlogen, klantgerichte directeur-bestuurder aan het roer te staan van FlevoMeer Bibliotheek, die focus creëert en duidelijk richting geeft aan de organisatie. Zij gaat op de ingeslagen weg verder en zal samen met het team aan de slag gaan om de plannen door te ontwikkelen en de doelstellingen en resultaten te realiseren.”