Uitnodiging voor eindconferentie project PowerParking

03/03/2022

Steeds meer mensen en bedrijven leveren stroom terug aan het elektriciteitsnet. Dat net slibt dicht. Toch moet de stimulans van duurzaamheid blijven (groeien). Nog meer zonnepanelen op land? Ruimte is ook in Flevoland niet oneindig. Wat biedt gebruikte ruimte aan kansen? Genoeg. Parkeerterreinen zijn bij uitstek driedubbel te benutten: parkeren, laden en opwekken. De parkeerplaatsen krijgen een dak van zonnepanelen. De hiermee opgewekte zonne-energie wordt lokaal gebruikt. Door het toepassen van slim energiemanagement wordt de noodzaak van een zwaarder elektriciteitsnet voorkomen. En ook belangrijk: elektrisch rijden krijgt een impuls. 

In de gemeente Dronten is PowerParking sinds voorjaar 2021 volop in gebruik. Parkeren onder de 1100 zonnepanelen op het parkeerterrein achter het gemeentehuis van Dronten zorgt hier voor slimme integratie van hernieuwbare energieopwekking, elektrisch laden en energieopslag. In dit EFRO-project steken provincie Flevoland, gemeente Dronten, TU Delft, Eneco, Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark en Alfen samen energie.

Benieuwd naar de leerervaringen tot nu toe? Kom naar de eindconferentie PowerParking op donderdag 31 maart. Download hier de uitnodiging met meer informatie over de bijeenkomst