Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMMF) helpt bij duurzaam ondernemen

02/02/2022

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMMF) zet zich samen met 63 lidorganisaties in voor natuur en milieu in Flevoland. Zij faciliteren, stimuleren en regisseren samenwerking met anderen. Want duurzaamheid doe je samen. Om inwoners, bedrijven en overheden uit te dagen om een duurzame stap te zetten organiseren zij duurzame thema challenge. Zie hieronder voor de komende challenges en kijk of er wellicht een challenge bij zit die jij als bedrijf kunt oppakken. 

Vragen over duurzaam ondernemen?

Daarnaast is NMMF geïnteresseerd in wat bedrijven nodig hebben om duurzaam te ondernemen en hoe wij hier een rol in zouden kunnen spelen. Mochten er vragen liggen vanuit bedrijven over duurzaam ondernemen dan horen zij dit graag. Je kunt hiervoor contact leggen met de medewerker circulaire economie Lisa Beekman via tel. 06-81732270 of per mail l.beekman@nmfflevoland.nl. Meer informatie over duurzaam/circulair ondernemen vind je bij het Servicepunt Circulair.

Duurzame challenge komende periode

Week 5: “Support jouw lokale duurzame ondernemer”
Meehelpen aan een duurzame economie in jouw regio? Support jouw lokale duurzame ondernemer! Transport draagt flink bij aan de CO2 -uitstoot, dus door meer lokaal te kopen zijn er minder vervuilende vervoerskilometers nodig. En kies dan meteen ook voor duurzame producten! Zo verklein je jouw Flevolandse voetafdruk. Deze challenge lokale aankopen want hiervoor hoeven geen bestelbusjes rond te rijden met thuis-bezorg-pakketjes of voor boodschappenservicediensten. Benieuwd naar welke duurzame initiatieven er bij jouw in de buurt zijn? We hebben ze per gemeente verzameld voor je. Neem een kijkje op: Duurzame communities - NMF Flevoland.

Doe jij ook mee aan de challenge? “Support jouw lokale groene ondernemer”. Laat het weten via: www.ikdoemeejijook.nl  

Week 6: “Circulair ondernemen. Welk Flevolands bedrijf verdient jouw stem?”
Circulair ondernemen is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en medewerkers zijn bewust van hun grondstof-voetafdruk en de impact daarvan. Van 7 tot 13 februari vieren we de Week van de Circulaire Economie. Er zijn in Flevoland heel wat bedrijven die bezig zijn met innovatief circulair ondernemerschap. Tijdens deze challenge zetten we daarvan een aantal in het zonnetje. Flevolanders kunnen stemmen op hun circulaire topper!

Circulaire toppers zijn in Flevoland zijn:

  • Upfall Shower: de duurzame douche die minder water gebruikt, initiatief van een Almeerse ondernemer en geproduceerd in Dronten. 
  • OTG.energie uit Zeewolde: bedrijf dat een system bedacht om zelf opgewekte groene energie op te slaan. 
  • Warmonderhof uit Dronten: boerderijschool voor biodynamische land- en tuinbouw. 
  • Wijngaard El Placer uit Lelystad: een ambachtelijke biologische wijngaard in het buitengebied De Groene Velden. 
  • Van Peperzeel uit Lelystad:  inzamelaar van oude accu’s, batterijen en metalen 
  • RetourMatras uit Lelystad: dat afgedankte oude matrassen recyclet met 100% grondstoffen hergebruik. 
  • Netl uit Kraggenburg: de ‘Wildste Tuin’ die circulaire oplossingen stimuleert 
  • Urban Greeners uit Almere: jonge ondernemers met circulaire oplossingen passend bij Growing Green Cities
  • Brouwerij Stijl uit Almere: Lokale en circulaire bierbrouwerij.. 
  • StartBlock: Ontwerp, ontwikkeling en bouw van circulaire en energiezuinige woningen. 

Doe jij ook mee aan de challenge? “Groen ondernemen: Welk bedrijf verdient jouw stem?’’ Laat het weten via www.ikdoemeejijook.nl.

Week 7: “Energie-battle voor bedrijven. Draai je energieknop omlaag!”. 
Milieubewust en verantwoord ondernemen is ‘hot’. Steeds meer bedrijven en hun medewerkers zijn zich bewust van hun voetafdruk en de impact daarvan op de klimaatverandering. Ben je ondernemer en wil je energiezuinig(er) ondernemen? Zet de stap en draai je energieknop omlaag! Steeds meer Flevolandse bedrijven dragen hun steentje bij en gaan bewuster om met energie. Bijvoorbeeld door LED-verlichting te gebruiken, beter te isoleren of te investeren in meer bewustwording van energiegebruik bij werknemers. Dat spaart het milieu, maar scheelt ook in de kosten. Bovendien kan een duurzaam of groen imago bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Doe jij ook mee aan de challenge? “Energie-battle voor bedrijven. Draai je energieknop omlaag!”. Laat het weten via www.ikdoemeejijook.nl.  

Week 8: “Circulair ondernemen, kies voor een kleinere voetafdruk”. 
Duurzaam ondernemen is in. Behalve op energie kun je ook besparen op grondstoffen. Veel Flevolandse bedrijven maken stappen hierin en wisselen kennis uit. Flevolandse bedrijven namen ook enthousiast deel aan deze challenge. 

Doe jij ook mee aan de challenge? “Circulair ondernemen, kies voor een kleinere voetafdruk”. Laat het weten via www.ikdoemeejijook.nl.