De Lelystadse Boer bestaat 5 jaar

13/12/2021

Stichting De Lelystadse Boer bestaat op 14 december vijf jaar en viert dat door appelbomen uit te delen aan de burgemeester én alle basisscholen van Lelystad.

Verbinding stad en platteland
Met deze “traktatie” wil De Lelystadse Boer de relatie verstevigen die zij in de afgelopen vijf jaar met de stad heeft opgebouwd. Een van de doelstellingen van de stichting is namelijk de verbinding leggen tussen de stad en het platteland en mensen meer bewust maken van het bijzondere gebied aan de andere kant van A6 dat ook wel bekend staat als de groentetuin van Europa. De stichting organiseert daarvoor diverse activiteiten en bracht eerder dit jaar het gratis magazine #goedboeren uit met daarin recepten van lokale producten, wandel- en fietsroutes en verhalen van boeren uit en over het gebied.

De Lelystadse Boer
De Lelystadse Boer is een stichting met 115 aangesloten boeren. Samen beheren zij een gebied van ruim 7.000 voetbalvelden groot. Ontstaan om naast de lasten ook de vruchten te plukken van Lelystad Airport. Tegenwoordig is De Lelystadse Boer uitgegroeid tot een paraplumerk van nagenoeg alles wat zich in het buitengebied van Lelystad (op agrarisch vlak) afspeelt. Lelystadse boeren helpen bijvoorbeeld met het onderhoud van het vliegveld, werken samen met buren en andere betrokken uit het gebied op het vlak van duurzaamheid, verzorgen boerderijeducatie middels boerderijbezoeken, oogstdagen en boer-in-de-klas programma’s en zijn de rentmeesters van het gebied waar zij werken, wonen en dromen najagen.