De kunst van het borduren in Batavialand

16/11/2021

Helaas is het evenement De kunst van het borduren in Batavialand, i.v.m. de aangescherpte Covid maatregelen komen te vervallen. 

Zaterdag 20 november en zondag 21 november zou er rond ‘De Flevowand’, het 60 meter lange wandkleed in museum Batavialand, een bijzonder evenement hebben plaatsgevonden. De aanleiding voor dit evenement was de presentatie van het nieuwe boek van Ans van Berkum: ‘De Flevowand, duizenden jaren in duizenden steken’. In dit boek neemt Ans de lezer, meter voor meter mee langs de geschiedenis, zoals die is verbeeld op De Flevowand. Zij laat op een bijzondere manier kijken naar dit prachtige voorbeeld van borduurkunst. Het eerste exemplaar van dit boek zal op zaterdag 20 november om 10:30 uur worden overhandigd aan de commissaris van de Koning, de heer Leen Verbeek. www.batavialand.nl/kennismaken-met-de-kunst-van-het-borduren