De Lelystadse Oogstdag 2021: Kom jij een meter oogsten?

03/08/2021

Op zaterdag 4 september kan je weer zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Ontdek waar voedsel vandaan komt, hoe de gewassen groeien en oogst jouw favoriete product, bijvoorbeeld pompoen, aardappelen, rode bieten, suikermais of boontjes (alles is biologisch). Met je handen in de klei zelf een meter oogsten, dat is leuk en nog leerzaam ook!

Een initiatief van de Lelystadse Boer
Stichting de Lelystadse Boer is een samenwerking van 115 boeren. Zolang er nog niet gebouwd wordt op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark, verbouwen enkele Lelystadse boeren hier een aantal gewassen. Tijdens de Oogstdag geef je aan hoeveel meter van een gewas je graag wilt gaan oogsten. Dat bedoelen ze met eten per meter. En dat mag je dus vervolgens zelf gaan doen. Samen met familie, vrienden of kinderen als leuk en leerzaam uitje, of om een heerlijke, verse voorraad aan te leggen voor thuis. Veel boeren zijn op de Oogstdag aanwezig om je te helpen en om te vertellen over de gewassen.

Oogsten is een feest!
Patricia Hooiveld is één van de boerinnen uit het gebied die de oogstdag organiseert. “We zorgen dat het leuk is voor jong en oud en dat de prijzen heel vriendelijk zijn. Het moet een feestje worden. Als boeren vinden we het leuk om op deze manier in contact met consumenten te komen, om uit leggen waar vers voedsel vandaan komt en hoe uniek onze polder is. De oogsttijd is de mooiste tijd van het jaar. We vinden het leuk om stedelingen ook eens met de handen in de klei te zien en ze te laten voelen waar hun eten vandaan komt.”

Programma: 
Zaterdag 4 september
10.00 uur – 16.00 uur

Locatie
Het oogstterrein vind je in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg, aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport. 

Klik hier voor meer informatie of download de flyer.