Ga op ontdekkingsreis in Batavialand

27/07/2021

De bezoeker duikt in de rol van een ware ontdekkingsreiziger en ontdekt welke gereedschappen en instrumenten nodig zijn om veilig op reis te gaan.

Vanwege de Coronamaatregelen kiezen veel Nederlanders om op vakantie te gaan in eigen land. Batavialand speelt hierop in door een ontdekkingsreis in eigen land te organiseren. De expeditie richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven.

Aan de hand van een schatkaart gaat de bezoekers langs allerlei locaties die gereedschappen en instrumenten laten zien die een ontdekkingsreizigers nodig heeft. Een kaart of kompas bijvoorbeeld zag er vroeger heel anders uit dan tegenwoordig. De kinderen leren deze spullen herkennen door de zoektabellen te gebruiken. Gelukkig hoeven de kinderen dat niet alleen te doen, ervaren ontdekkingsreiziger Pieter Jongszoon van den Adel staat gereed om te helpen!

Aan het einde van het bezoek gaan de kinderen echt op expeditie, in een nog niet ontdekt land. Hier staan zij oog in oog met de Spullenscanner, een apparaat dat verhalen vertelt over de spullen die zij op het bureau leggen. Wat is bijvoorbeeld een jakobsstaf? En neem je liever water of bier mee onderweg? De Spullenscanner heeft Batavialand in samenwerking met Go Wonder ontwikkeld.

Lees hier meer over Batavialand