Speciale accountmanager coronazaken helpt Lelystadse ondernemers

01/04/2021

De gemeente Lelystad heeft een accountmanager aangesteld voor hulp aan ondernemers met vragen over de coronamaatregelen. De accountmanager kan ook helpen bij het oplossen van problemen of bij het uitwerken van ideeën.

Emma Weggemans richt zich bij haar ondersteuning met name op ondernemers in de horeca-, vrijetijds- en detailhandelsector, maar is ook beschikbaar voor ondernemers uit andere sectoren. Het gaat dan bijvoorbeeld over verwijzing naar financiële ondersteuningsregelingen of het ondersteunen van een vergunningaanvraag, bijvoorbeeld voor terrasuitbreiding. Ondernemers worden zo geholpen om goed voorbereid te zijn op versoepeling van de coronamaatregelen, zodat zij -zodra het kan- hun bedrijfsactiviteiten weer op kunnen pakken.

Emma zal nauw samenwerken met Zelfstandigenloket Flevoland en met de medewerkers van het Ondernemersplein in het Stadhuis. Zodra dit weer mogelijk is, zal zij ook persoonlijk aanwezig zijn op het Ondernemersplein, zodat zij ondernemers daar te woord kan staan. Corona-informatie voor ondernemers houdt zij bij op de gemeentelijke webpagina voor ondernemers.

Emma is voor de duur van zes maanden aangesteld en overdag bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag per mail en telefoon: e.weggemans@lelystad.nl, tel. 06-30465547 of via het telefoonnummer van het Ondernemersplein: 0320-278555.