Terugblik Ronde Tafel 'Zakendoen met de Overheid'

11/03/2021

Op woensdag 10 maart vond een online ronde tafel plaats over zakendoen met de overheid in het algemeen en over aanbestedingen in het bijzonder. Er was een gemêleerd gezelschap van BKL leden aanwezig variërend van MKB bedrijven tot ZZP’ers. Diverse onderwerpen werden besproken zoals werkwijzen bij aanbestedingen, belangrijke overwegingen waar je als ondernemer rekening mee kunt houden en verschillende maten van inkoopbeleid per aanbestedende dienst (enkelvoudig onderhands, meervoudig onderhands, nationaal of Europees aanbesteden).

Uit de ronde tafel kwamen enkele suggesties naar voren voor de invulling van het expertisecentrum. Zo kwamen een korte basiscursus over aanbesteden aan de orde en sterkere lobby vanuit de BKL. Ook werd besproken dat het zinvol is om nieuwe ronde tafels te organiseren, maar dan bedoeld om bedrijven en aanbestedende diensten met elkaar in contact te brengen waarbij diverse inkoopcategorieën behandeld worden.

Samen met het BKL bestuur wordt de komende tijd invulling gegeven aan het expertisecentrum.

Mocht je de ronde tafel hebben gemist en wil je graag meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op via Roelf Houwing of Leo Stoelinga. Mailen naar de BKL zelf kan natuurlijk ook via sandrakamp@bedrijfskring.nl