Consortium wil binnen 1 jaar recyclingfabriek voor zonnepanelen bouwen

05/03/2021

Om grondstoffen van zonnepanelen circulair te maken, slaat initiatiefnemer en BKL lid Geert Jan Pastoor van Pastoor Consult in Lelystad de handen ineen met collectieve inzamelaar en innovator Weee Nederland, onderzoeksinstituut TNO en het sociaal werkbedrijf Concern voor Werk. Het consortium wil binnen 1 jaar in de provincie Flevoland een fabriek voor de recycling van zonnepanelen laten verrijzen. Vooruitlopend op de komst van de fabriek zijn de eerste batches zonnepanelen al ingenomen. Producenten zijn daarbij een belangrijke schakel en samenwerking is volgens Pastoor de sleutel tot succes: "Want Nederland is te klein voor meerdere duurzame recyclingfabrieken."

Lees hier het volledige artikel ‘Consortium wil binnen 1 jaar recyclingfabriek voor zonnepanelen bouwen’ in de maart 2021-editie van Solar Magazine.