Expertisecentrum ‘zakendoen met de overheid’

12/02/2021

Versterken economie in Lelystad

Lelystadse ondernemers lopen in de dagelijkse praktijk regelmatig tegen uitvoerders van opdrachten aan, waarbij zij zich afvragen waarom deze niet door een Lelystadse ondernemer is aangenomen. Bij diverse leden van de BKL leeft de wens om meer en vaker betrokken te raken bij opdrachten van de gemeente, het waterschap, de provincie, onderwijs en andere aanbestedende diensten, maar het is niet eenvoudig om ertussen te komen. Tijdens het online BKL Gala benoemde BKL voorzitter Dirk Jan Verdoorn het te lage percentage van inkoop door de gemeente Lelystad bij lokale ondernemers. BKL leden willen de lokale economie maximaal versterken.

Lokale expertise inkoop een aanbestedingen

BKL is daarom voornemens een expertisecentrum ‘zakendoen met de overheid’ te starten. Daarvoor is contact gelegd met twee Lelystadse ondernemers die beiden deskundig zijn op het gebied van inkoop en aanbestedingen.

 

Leo Stoelinga, eigenaar van Inkoopplus, heeft diverse managementfuncties bekleed en is bekend met de wijze waarop overheidsorganisaties inkopen. Hij is zelf ook inkoper geweest en was betrokken bij het uitvoeren van vele aanbestedingstrajecten.

Roelf Houwing, eigenaar van Smart Tenders, is ruim 10 jaar bidmanager geweest bij een groot ICT bedrijf en is in 2012 als zelfstandig bidmanager verder gegaan. Hij heeft meer dan 80 bedrijven geholpen bij het inschrijven op aanbestedingen. Verder heeft hij 2 boeken over bidmanagement op zijn naam staan.

Zowel Leo als Roelf hebben ervaring met onderwijs aan HBO instellingen op hun vakgebied.

Ronde tafel gesprek

Leo en Roelf nodigen BKL leden uit om te discussiëren over de obstakels die bedrijven ervaren als ze zaken willen doen met de overheid. Wat zouden ze willen, wat houdt hen tegen, waar lopen ze tegenaan en wat hebben ze nodig om de overheid als opdrachtgever te kunnen binnenhalen? We organiseren de ronde tafel online en er is plek voor 10 deelnemers. Bij veel belangstelling wordt de ronde tafel herhaald.

Wat na de ronde tafel?

Op basis van die ronde tafel(s) zal het expertisecentrum worden vormgegeven. De ideeën van onze leden zijn dus meer dan welkom! Mogelijk wordt er een training ontwikkeld voor bedrijven die de stap willen maken om overheidsopdrachten te winnen. Of hulp op maat voor betere kwalificatie voor zowel onderhandse als Europese aanbestedingen.

Het traject is in eerste instantie interessant voor bedrijven met meer dan 10 medewerkers. Bij belangstelling kan ook een aanbod ontwikkeld worden voor ZZP’ers of MKB.

Aanmelden ronde tafel

Via het evenement op deze website kunnen BKL leden zich aanmelden voor de ronde tafel op 10 maart vanaf 15.00 uur. (tot max. 17.30 uur). De locatie volgt.

Wil je eerst even informeren of die ronde tafel wat voor je is, neem dan contact op met Leo 06 232 29 851 of met Roelf 06 511 22 552.