Aangepast Sinterklaasfeest in Agora Theater mooi succes!

03/12/2020

Zaterdag 28 november was alweer de zesde editie van het festijn Sint voor elk kind. Vorige jaren was dit een groot festijn met honderden kinderen, dit jaar in aangepaste vorm om toch de 250 kinderen die gereageerd hadden op de uitnodiging te trakteren op een belevenis en een cadeau.

Stichting Sint voor elk kind trakteerde ook dit jaar kinderen uit Lelystad, die leven op of onder bijstandsniveau, op een Sinterklaasfeest. Voor deze kinderen is Sinterklaas vieren vaak niet mogelijk. Vanzelfsprekend was het draaiboek aangepast op de geldende RIVM-maatregelen vertelt voorzitter Foekje van Dijk. In nauwe samenspraak met gemeente Lelystad en Agora theater is het feest tot achter de komma voorbereid. Voor de ouders was het belangrijk om afstand te houden, mondkapjes te dragen en de handen te desinfecteren en tegelijkertijd lukte het ons om de kinderen te verrassen met diverse belevenissen.

In kleine groepjes met maximaal 20 volwassenen en hun kinderen liep men door het Agora theater heen op zoek naar Sinterklaas. Onderweg werden de bezoekers getrakteerd op mini optredens door getalenteerde acrobaten, een goochelaar en een jongleur. Sinterklaas werkte gelukkig vandaag niet thuis en kon de kinderen samen met de Pieten van Flevolandse Jeugdtheatergroep een mooi cadeau mee naar huis geven.

Loco-burgemeester Janneke Sparreboom bezocht het feest ook even om Sinterklaas en de vrijwilligers te bedanken dat dit feest ook dit jaar toch mogelijk was.