Gemeente Lelystad bedankt haar ondernemers

20/11/2020

Lelystadse ondernemers krijgen van de gemeente Lelystad ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer, vrijdag 20 november, een bedankkaart op hun postadres en/of in de mailbox. Op de bedankkaart vinden zij een link naar een boodschap van de wethouder economische zaken Janneke Sparreboom. Vervolgens toont de videoboodschap in vogelvlucht enkele waardevolle en bijzondere economische ontwikkelingen en ondernemersinitiatieven in Lelystad.

Daarmee wil de gemeente alle creatieve, zorgzame en inventieve ondernemers die Lelystad rijk is in het zonnetje zetten en bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Ondernemers zijn namelijk erg belangrijk voor een gemeente. Zij zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, maar dragen ook bij aan de algehele leefbaarheid. Zo spelen zij vaak een rol bij sponsoring van sportieve en culturele activiteiten.

MKB Nederland
De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB Nederland. Elke derde vrijdag in november is een dag waarop we het ondernemerschap vieren, het belang van ondernemerschap centraal staat en ondernemers het respect krijgen dat ze verdienen. Op de website www.dagvandeondernemer.nl staan alle gemeenten die aandacht schenken aan deze dag. Lelystad is daar een van.

Corona
De Dag van de Ondernemer staat dit jaar in het teken van de coronacrisis. In de boodschap van de gemeente Lelystad komt de wil tot samenwerken terug. ‘Een samenleving floreert als partijen elkaar weten te vinden, elkaar inspireren en samenwerken,’ aldus wethouder Sparreboom. “Het gaat om kansen zien en benutten, de uitdagingen aangaan. Dat geldt in voorspoed, maar zeker in tegenspoed. Het is goed om te merken dat we er in Lelystad voor elkaar willen zijn. Ik bedank de Lelystadse ondernemers voor hun inzet en bijdrage aan economie en samenleving.”

Videoproductie
Het uitgebreide statement van wethouder Sparreboom, de interviews over economische ontwikkelingen en ondernemersinitiatieven in Lelystad, informatie over inkoopbeleid en toekomstperspectieven voor ondernemers - ook in coronatijd - vind je hieronder en op www.lelystad.nl/dagvandeondernemer.

Reageren?
Als je wilt, kun je reageren door een mail te sturen naar dagvandeondernemer@lelystad.nl.