Omwonenden en regionale bedrijven krijgen de kans te investeren in windpark Windplanblauw

28/09/2020

Inwoners en bedrijven uit de omgeving van Windplanblauw kunnen vanaf maandag 28 september tot en met zondag 18 oktober inschrijven om te investeren in het windpark. Het doel is om in totaal voor maximaal 10 miljoen euro aan obligaties op te halen voor de bouw van 37 nieuwe windturbines op land. 

Voorrang voor inwoners en bedrijven uit de regio
Windplanblauw vindt het belangrijk dat alle inwoners en bedrijven uit Swifterbant en omliggende plaatsen kunnen meedoen. Voor het toekennen van de obligaties werken zij daarom met schillen. Inschrijvers uit Swifterbant, Lelystad, Dronten, Ketelhaven, Urk en Nagele krijgen in deze volgorde als eerste obligaties toegekend. Als na de eerste toekenningsronden obligaties overblijven, worden deze verdeeld onder de rest van Flevoland en Nederland. De inschrijving voor obligaties gaat online via DuurzaamInvesteren.nl. 

Informatiebijeenkomst dinsdagavond 13 oktober
Op de website www.windplanblauw.nl/obligaties staat alle informatie en tevens het prospectus met de potentiële risico’s en voorwaarden van de obligaties. Op dinsdagavond 13 oktober is een online informatiebijeenkomst. Aanmelden hiervoor kan via de website.