Nieuwe herstelacademie 'HerstelVitaal'

08/09/2020

Sinds begin juli heeft BuitenVitaal, een onderneming die zich bezighoudt met re-integratie en revitalisatie in een groene omgeving, een nieuw bedrijfsonderdeel: HerstelVitaal, gevestigd in Lelystad. De nieuw opgerichte ‘herstelacademie’ richt zich daarbij op stress- en burn-out preventie, op het verhogen van vitaliteit en veerkracht, op een goede balans tussen privé en werk en op werkplezier. De focus wordt gelegd op een effectief herstel van medewerkers die zijn uitgevallen op het werk, vaker (kort frequent) verzuimen, of waarvan de inzetbaarheid is afgenomen.

Een belangrijk onderdeel om dit te bereiken is de aandacht voor het leren omgaan met stressoren en het herkennen van burn-out klachten. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de CSR-methode (Chronische Stress Reversal): het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. Tijdens een op maat gemaakt begeleidingstraject is er ook ruim aandacht voor het inzetten (en ontwikkelen) van de eigen talenten, drijfveren en competenties, waarmee het werkplezier positief wordt beïnvloed. Door middel van (wandel)coaching en begeleiding op locatie kan de veerkracht van de werknemer in korte tijd effectief worden opgebouwd.

Daarnaast gaat HerstelVitaal zich bezighouden met loopbaancoaching en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, autonomie en assertiviteit. Hieraan werken zorgt namelijk voor een gezonder, vitaler en meer uitgebalanceerd leven.

Evenals bij BuitenVitaal zal bij HerstelVitaal de begeleiding in de natuur via wandelcoaching een onderdeel blijven. Het voordeel daarvan in de huidige coronatijd is dat de anderhalve-meter maatregel goed kan worden gewaarborgd.

HerstelVitaal is gevestigd aan de Larserpoortweg 50 in Lelystad. Meer weten? Check de pagina www.buitenvitaal.nl. Of bel naar 06-81051689.