Hippiemarkt doneert aan IDO

17/07/2020

De Lelystadse Hippiemarkt ging dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Het vijfjarig jubileum zou gepaard gaan met gezelligheid, kidsactiviteiten en de jaarlijkse lotenverkoop. Ieder jaar kiest de Lelystadse Hippiemarkt een Nederlands, maatschappelijk doel waarvoor geld wordt opgehaald. Door het cancelen van de markt kon ook de lotenverkoop niet doorgaan. Toch heeft de organisatie dankzij een veiling en online donaties alsnog een mooi bedrag weten te verzamelen. Vier getekende Ajax- shirts en meerdere donaties hebben bij elkaar 3.367 euro opgebracht. Dit bedrag gaat naar St. IDO in Lelystad.

Stichting IDO staat voor ‘helpen wie geen helper heeft’ en gaat uit van inmiddels negen samenwerkende kerken in Lelystad. Een organisatie die kosteloos hulp biedt aan mensen die geen helper hebben, eenzaam zijn, tussen wal en schip dreigen te vallen, gebrek lijden of in een schuld situatie terecht zijn gekomen. Voor die hulp staan meer dan 300 vrijwilligers klaar. Henk Cohen, een van de organisatoren van De Lelystadse Hippiemarkt, ging kortgeleden even langs bij directeur Veerle Rooze van het IDO om de donatie via een bloemetje te overhandigen.


Foto: Henk Cohen en Veerle Rooze. (© Fotostudio Wierd)