Bedrijfskring Lelystad en EntrepreneURBN stimuleren jong ondernemen in onze stad

03/06/2020

Steeds meer jongeren willen ondernemen of starten een project. Een mooie ontwikkeling die Bedrijfskring Lelystad een warm hart toedraagt en graag stimuleert. De ondernemersvereniging die al 45 jaar actief is in Lelystad wil jong en oud bij elkaar brengen. Ondernemers van 25 jaar of jonger kunnen al extra voordelig lid worden. Met de kersverse samenwerking met EntrepreneURBN ontstaat er een nieuwe plek waar jonge ondernemers en de ervaren leden van Bedrijfskring Lelystad elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, motiveren en verder helpen.

EntrepreneURBN is ontstaan vanuit ideeën van jongeren en vormt de basis voor de pijler Ondernemerschap binnen URBN Village. Deze inspirerende plek in het centrum van Lelystad geeft jongeren een creatieve en dynamische omgeving om een bedrijf of project te starten. Hier kunnen ze innovatief zijn, met elkaar sparren, gecoacht worden door professionals en bouwen aan een sterk ondernemersnetwerk. Het streven is dat de ondernemers van morgen niet meer vertrekken, maar juist in Lelystad hun business bouwen. Jonge ondernemers dragen op deze manier bij aan vernieuwing en verandering. Juist nu ondernemers zwaar getroffen worden door de Corona-maatregelen biedt de vruchtbare samenwerking tussen Bedrijfskring Lelystad en EntrepreneURBN nieuwe kansen.

Vanuit URBN Village zal het ondernemend gedrag van jongeren ook binnen pijlers als Kunst & Cultuur, Onderwijs en Jongerenwerk gestimuleerd worden. De fysieke plek moet een basis worden vol inspiratie en motivatie. Meetups, workshops, lezingen en pitches. Gekoppeld aan de kennis en het enthousiasme binnen de BKL kunnen we een stad écht next level brengen.