Bibliotheken weer open

14/05/2020

Wat een prachtig nieuws van de overheid dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen! Maar nog even geduld.

Snel maar verantwoord
FlevoMeer Bibliotheek wil zo snel mogelijk, maar verantwoord, klanten ontvangen. De veiligheid van klanten en medewerkers is het belangrijkste. Binnen de regels van 1,5 meter afstand moeten zij de dienstverlening aanpassen. Materialen voor routing en desinfecteren zijn besteld.

FlevoMeer Bibliotheek vanaf 18 mei gedeeltelijk open
De bibliotheken zijn aangepast aan de richtlijnen van de overheid en gaan open voor een kort bezoek. Leden kunnen boeken inleveren en nieuwe boeken lenen. Reserveren is ook weer mogelijk. Helaas is er nog geen mogelijkheid om te lezen, werken, studeren of koffie te drinken. Ook wachten zij nog met het programmeren van activiteiten, spreekuren en cursussen. Vanaf maandag 18 mei is iedereen welkom tijdens openingstijden van de plaatselijke bibliotheek.

AfhaalBieb
Vanaf de website www.flevomeerbibliotheek.nl/afhaalbieb kunnen leden een boekenpakket aanvragen. Dit pakket staat op afspraak klaar in de bibliotheek. Dit kan een verrassingspakket zijn, maar een lener kan ook een voorkeur voor een genre of titel doorgeven. Ze sluiten aan bij de persoonlijke wensen van de lener. Het kan zijn dat specifieke titels zijn uitgeleend. Er is geen boekentransport mogelijk tussen onze vestigingen, dus de boeken komen uit de collectie van de eigen bibliotheek.