Succes Jongeren maken de Stad! wordt voortgezet

11/05/2020

In 2020 wordt Jongeren maken de Stad! in samenwerking met IDO en Welzijn Lelystad voortgezet. De broedplaats maakt sinds 2018 ideeën en initiatieven voor en door jongeren in Lelystad waar. De initiatieven zijn heel verschillend; van theatervoorstellingen en filminitiatieven tot acties en bijeenkomsten. ‘Het college herkent en erkent de meerwaarde van de jongerenorganisatie. Om die reden leveren wij graag een bijdrage aan Jongeren maken de Stad!’, aldus wethouder Nelly den Os.

Initiatieven voor en door jongeren
Jongeren maken de Stad! ondersteunt Lelystadse jongeren bij het realiseren van hun ideeën en initiatieven. De kwartiermaker Jakob Stolk trekt op een bakfiets door Lelystad om ideeën van jongeren te verzamelen. Jongeren worden actief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van hun eigen initiatieven waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. In 2019 zijn 49 ideeën en initiatieven waargemaakt. De jongerenorganisatie heeft maar liefst 108 deelnemende jongeren.

Mooi voorbeeld: SPOT ON!
Een groot aantal jongeren kwam het afgelopen jaar met het idee voor een eigen feest, festival, modeshow of sportevenement. De initiatiefnemers zijn samen gekomen in het nieuwe evenement SPOT ON! In een paar maanden tijd hebben zo’n 25 jongeren begin dit jaar op het Agoraplein een geweldig nieuw concept neergezet in samenwerking met Challenge Up, URBN Village en Sportservice Flevoland.

Jongeren in Coronatijden
Jongeren maken de Stad! is ook tijdens deze coronacrisis actief. Het idee van een paar studenten om een boodschappenservice op te zetten voor inwoners die niet in staat zijn dit zelf te doen, is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 35 jongeren. De jongeren brengen niet alleen boodschappen, maar bezorgen ook maaltijden van het IDO en zijn actief bij de Voedselbank, waar oudere vrijwilligers thuisblijven vanwege besmettingsrisico’s.

Jongeren maken de Stad!
In samenwerking met IDO en Welzijn Lelystad ondersteunt de gemeente Lelystad met Jongeren maken de Stad! initiatieven van jongeren. Kijk voor meer informatie op www.lelystad.nl/jongerenmakendestad. Ideeën kunnen worden gemaild naar participatiepionier@gmail.com.