Foto’s uit Flevoland gekozen voor De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s

01/05/2020

Op 4 mei wordt bekend gemaakt welke foto’s het Nederlandse publiek gekozen heeft voor “De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s”. Hiermee is ook bekend welke foto’s uit Flevoland hiervan deel uit maken.

Alle provincies hebben bijgedragen aan “De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s”. Er is onderzoek gedaan in archieven en particulieren zonden foto’s in. Zo ontstond een landelijk participatieproject dat beelden heeft opgeleverd waarvan het bestaan niet eerder bekend was. Uit de door de provincies ingebrachte foto’s heeft een publieksjury, onder voorzitterschap van Khadija Arib, de honderd foto’s gekozen. Het resultaat is een veelzijdige en intrigerende verzameling van foto’s en verhalen. 75 jaar na de bevrijding geven deze foto’s een uniek inzicht hoe we vandaag de dag in Nederland naar de jaren van oorlog en bezetting kijken.

De provincie Flevoland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenstelling van de 100 foto’s. De zoektocht naar de foto’s begon op lokaal niveau en mondde uit in een keuze van foto’sdie de oorlog in de provincie uitbeelden. Met de bekendmaking van “De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s” op 4 mei a.s. is nu ook bekend welke foto’s van de provincie Flevoland onderdeel uitmaken van deze nationale honderd foto’s.

Dit zijn de foto’s van Flevoland gekozen door de publieksjury:

Op 4 mei zullen de honderd foto’s op www.in100fotos.nl verschijnen en zendt de NOS, direct na de Dodenherdenking, een speciaal tv-programma over het project uit op NPO2 (20:35-21:25). Dan ligt ook het boek De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s in de winkels (www.wbooks.com)