Terugblik digitale kennissessie 17 april

20/04/2020

Afgelopen vrijdag was onze allereerste BKL digitale kennissessie! Een diverse groep van zowel grote ondernemingen als ZZP’ers schoof online aan. En mede dankzij de technische ondersteuning van Syscon was het na de eerste technische hindernisjes een doeltreffende en waardevolle meeting. Diverse brandende vragen waren van tevoren ingestuurd en werden duidelijk beantwoord. Daarnaast gingen experts Hans Blom en Ferdinand Zomerman in op hun eigen ervaringen en de actualiteiten.

Arbeidsrechtelijke aspecten
Hans Blom is Advocaat arbeids- en ambtenaren- en onderwijsrecht bij Okkerse & Schop Advocaten. Hans ging in op de arbeidsrechtelijke aspecten. Kernpunten waren de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de beleidsregel Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), voor de werkgever relevante overheidsmaatregelen, loon doorbetalen, vakantie, calamiteitenverlof, kortdurend/langdurend zorgverlof, ouderschapsverlof en ontslagrecht.

Financiële gevolgen en maatregelen
Ferdinand Zomerman is Specialist Bedrijfsovername en Financiering bij Claassen, Moolenbeek & Partners. Hij lichte de financiële onderwerpen toe. Hij ging kort in op de maatregelen die er zijn en sprak verder over de valkuilen: wat wél te doen, ‘wat na Corona’ en hij gaf praktische tips.

Presentatie
Bekijk hier de sheets van de presentatie

Opname
Bekijk hier de opname:

Meer online activiteiten
Aan het eind van de online kennissessie hield directeur Sandra Kamp een poll onder de aanwezigen. Duidelijk is dat er behoefte is aan meer digitale kennissessies en dat de leden ook open staan voor digitaal netwerken. De komende tijd gaat BKL deze online activiteiten verder uitbouwen.

Input volgende digitale kennissessie
Heb je ideeën voor thema’s voor de volgende digitale kennissessie? Mail deze naar sandrakamp@bedrijfskring.nl


Foto: Ferdinand Zomerman 'live' tijdens eerst BKL digitale kennissessie