SHOUT-OUT Politie, Brandweer, Ambulancepersoneel en Stadstoezicht

20/04/2020

Ingezonden bericht

Beste leden van Bedrijfskring Lelystad,

Afgelopen donderdag hebben wij als: Politie, Brandweer, Ambulancepersoneel en Stadstoezicht een shout-out gedaan naar iedereen die Nederland op welke manier dan ook in beweging houdt. Symbolisch hebben wij ervoor gekozen om dit fysiek te doen voor de Hanzeborg in Lelystad om deze later zo breed mogelijk uit te dragen. Op de avond zelf zijn wij daarom live gegaan via onze social media kanalen, inmiddels hebben wij de shout-out tot een filmpje verwerkt die aan zo breed mogelijk gedeeld wordt. We willen jullie als ondernemers van Lelystad zeker niet in vergeten. Mogelijk kunt u er verder zorg voor dragen dat onze dank terechtkomt bij uw leden.

Alvast bedankt, en vriendelijke groet,

Michel Engel

Shout out:

Lieve bewoners van de Hanzeborg, De Uiterton en andere zorginstellingen van Woonzorg Flevoland, Laarhof en andere instellingen van Coloriet en andere instellingen.

De coronacrisis raakt u, heel belangrijke Nederlanders, hard. Het verbod op bezoek is net zo noodzakelijk als verdrietig. U bent zo belangrijk omdat u het bent die meegewerkt heeft aan de wederopbouw van dit land tot het land waar wij in vrede leven: trots en welvarend. Daarom staan wij bij een zorginstelling met hele belangrijke Nederlanders. Daarnaast bent u belangrijk als ouder of grootouder en moet u door de maatregelen uw kinderen, kleinkinderen of andere familieleden missen. Zomaar een kopje thee drinken is niet meer vanzelfsprekend.

Wij staan hier als gezamenlijke hulpdiensten en applaudisseren voor alle mensen die Nederland draaiend houden. Dat zijn er heel veel. In bijzondere tijden komt het aan op bijzondere mensen die een stap vooruit doen:

  • Het onderwijs dat zorgt dat onze kinderen blijven leren.
  • De postbodes en pakjesbezorgers die alle brieven en kaarten bezorgen.
  • Logistiek Nederland en de winkeliers met hun personeel die zorgen dat wij veilig onze boodschappen kunnen doen.
  • Iedereen die zichtbaar en onzichtbaar Nederland schoon en draaiend houdt en die onvoldoende genoemd worden misschien!

Vandaag staan wij bij een zorginstelling. Naast de verzorgenden op de IC’s zijn het de zorgmedewerkers die onze hele belangrijke Nederlanders blijven verzorgen. Terwijl de discussie gaande is of dit op voldoende veilige manier gedaan kan worden, blijft u zorgen. U doet dit waarschijnlijk omdat uw hart dit ingeeft, omdat deze mensen van uw zorg afhankelijk zijn.

Wij vinden dit bijzonder. Daarom staan wij hier, voor al die medewerkers in de thuis- gehandicapten en ouderenzorg, schoonmaak, keukenpersoneel en facilitair medewerkers en geven wij u een staande ovatie. U heeft dit verdient. Blijf sterk, blijf gezond, #samen sterk en weet:

Als wij op Koningsdag de driekleur hijsen denken wij aan u. U allen die extra kleur geeft aan ons Rood-Wit Blauw.

Handhaving van de gemeente Lelystad
Brandweer Flevoland, Kazerne Lelystad
Ambulancedienst GGD Flevoland, post Lelystad
Politie Basisteam Lelystad-Zeewolde