Campagne “Houd Lelystad boven water!” verrast de eerste ondernemer met een lokaal geschenk!

20/04/2020

Zaterdag ontving Johan Tijink, franchisenemer KFC Lelystad, op veilige afstand de eerste verrassing vanuit de campagne “Houd Lelystad boven water!” uit handen van Mirian Dierckxsens van Promo Trade. Johan is de allereerste ondernemer die zijn werkwijze met het netwerk van het Lelystad Akkoord deelde.


Foto: Johan Tijink (links) en Mirian Dierckxsens (rechts) (gemaakt door Irene Medema)

Campagne “Houd Lelystad boven water!”
Zo’n twee weken geleden startte het Lelystad Akkoord de campagne “Houd Lelystad boven water!” Deze campagne heeft als doel anderen te inspireren met voorbeelden en ideeën van ondernemers over wat in deze tijd nog wèl kan in Lelystad. Ondernemers kijken naar de mogelijkheden om, wellicht gedeeltelijk en binnen de veiligheidsnormen die er nu gelden, hun bedrijf door te laten gaan. Zo proberen ze hun mensen aan het werk te houden en zorgen ze ervoor dat voor inwoners van Lelystad het normale leven zo veel als mogelijk doorgaat.

Krachten bundelen
Bedrijfskring Lelystad (BKL) en Rabobank Flevoland hoorden van dit initiatief en waren meteen zo enthousiast dat ze het initiatief direct omarmden en ook financieel steunden. Beide gingen in op het verzoek om de verrassingen, die door lokale leveranciers bij de winnende inzending bezorgd worden, te sponsoren. Iedere week verrast het Lelystad Akkoord twee ondernemers die met hun aanpak eruit springen.

Lokale leveranciers
De campagne kiest er bewust voor om elke week een andere leverancier van de verrassing te vragen. “Hiermee willen we deze leveranciers ook in het zonnetje zetten en mensen inspireren om bij hen af te nemen” zegt campagnemanager van het Lelystad Akkoord Irene Medema. Deze week leverde Promo Trade een prachtig Rituals-pakket.

Bedrijfskring Lelystad
Bedrijfskring Lelystad is belangenbehartiger van het Lelystadse bedrijfsleven. Bijna 400 Lelystadse bedrijven zijn bij de BKL aangesloten. Sandra Kamp, directeur van de BKL, geeft aan: “Dit initiatief steunen wij van harte omdat het heel erg aansluit bij waar we voor staan: het versterken van het bedrijfsleven in Lelystad. Daarnaast vind ik het van groot belang om in alle gevallen samen te werken en krachten te bundelen.”

Rabobank Flevoland
Robert Bosch (adviseur Bedrijven bij Rabobank) tijdens de online afspraak die Sandra, Irene en hij hebben:” De medewerkers van de bank draaien nu overuren, omdat veel ondernemers een beroep op de bank doen. Dan gaat het vooral over uitstel van aflossingen. Al honderden bedrijven in Flevoland hebben zich gemeld bij de bank.” Hij vervolgt:” Het is mooi om te zien hoe ondernemers kijken naar wat er wel kan. We dragen dan ook heel graag ons steentje bij aan deze campagne.”


Foto: Irene Medema (linksboven), Sandra Kamp (rechtsboven) en Robert Bosch (onder) tijdens online overleg

Lelystad Akkoord
Het Lelystad Akkoord is een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Alle met het doel aan de inclusieve arbeidsmarkt bij te dragen. Daarin blijft niemand aan de kant staan en is er ruimte voor ieders talent. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans! Die kunnen we samen bieden. We willen ook zo de sociaaleconomische positie van Lelystad duurzaam verbeteren.

Inspirerende voorbeelden gezien?
Wanneer je in Lelystad inspirerende ideeën ziet, meld ze dan via info@lelystadakkoord.nl. Doe er een leuke foto en korte tekst bij en wie weet plaatsen we die op onze kanalen zoals Facebook en LinkedIn.