Coronavirus en bedrijfsleven in Lelystad

14/03/2020

BKL biedt platform om ondernemers te ondersteunen
Coronavirus en bedrijfsleven in Lelystad

De verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) en de ontwikkelingen en gevolgen voor het bedrijfsleven gaan hard. Kantoren worden gesloten. Opdrachten gecanceld. Werknemers zijn ziek of verkouden. Werkgevers staan voor een lastig dilemma: voorrang voor de volksgezondheid of continuïteit van mijn bedrijf? Waar doe je als werkgever goed aan?

Platform voor vraag en antwoord
Iedereen wil dat het Coronavirus zo snel mogelijk is ingedamd en dat de dip kort is. Veel BKL leden hebben geen specialisten in dienst die de vragen van de werkgever beantwoorden. Daarom heeft Het BKL bestuur besloten om vanaf vandaag op de website een vraag en antwoord rubriek Coronavirus in te richten. Specialisten vanuit het eigen BKL netwerk, zoals advocaten, accountants en gezondheidsdiensten en daarbuiten zullen uw vragen beantwoorden. Bedrijfskring Lelystad biedt daarmee een platform om van elkaars vragen (indien gewenst anoniem) kennis te nemen en besluiten te nemen. Klik hier voor de Q&A pagina over het coronavirus en bedrijfsleven in Lelystad.

Noodverordening van kracht
Vanaf vrijdag 13 maart 2020 is een noodverordening van kracht. Dit betekent dat de voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland heeft besloten om ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid alle evenementen met meer dan 100 personen in de regio in de periode van 13 maart tot en met 31 maart 2020 af te gelasten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.lelystad.nl

Richtlijnen RIVM
Wij volgen de ontwikkelingen van het Coronavirus op de voet. Wij adviseren u om de adviezen en richtlijnen van het RIVM op te volgen. Kijk voor actuele informatie over de ontwikkeling van het virus op de website van het RIVM. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.