Nieuwe Airportkrant over kansen en ontwikkeling op en om Lelystad Airport

06/12/2019

De vijfde editie van de Lelystad Airportkrant verschijnt op woensdag 11 december 2019. De krant wordt samen met de huis-aan-huiskranten verspreid in heel Flevoland in een oplage van 190.000 exemplaren.

De krant is een uitgave van Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad. Zij willen hiermee inwoners van Flevoland informeren over alles wat komt kijken bij de ontwikkeling van Nederlands nieuwe vakantievliegveld. De krant staat deze keer in het teken van de kansen die de luchthaven biedt voor betrokkenen op en om de luchthaven. Maar ook ruimer dan dat: studenten vanuit Almere, Harderwijk en Lelystad omarmen Lelystad Airport ook als kansrijk onderzoeksthema.

Beslissing over opening LA komt dichterbij
De krant begint met een weergave van de nog te nemen stappen op weg naar besluitvorming over de opening van de luchthaven. Het Brussels akkoord op de Verkeersverdelingsregeling is binnen. Het is nog wachten op het stikstofadvies over de luchtvaart van de commissie-Remkes. Ook moeten er vervolgens nog formele procedures doorlopen worden.

Economische (groei)kansen
‘Ports’ trekken bedrijven aan. Zo ook een Airport. Marco Smit, directeur van Horizon Flevoland vertelt over deze plekken waar energie doorheen gaat, waar dynamiek is. En hij schetst hoe Horizon ondernemers daarbij begeleidt. Over diezelfde dynamiek vertellen Lelystad Airport Businesspark, de luchthaven zelf en de vereniging Amsterdam Airport Area. Via deze samenwerking willen zij kansen creëren en benutten bij het aantrekken van bedrijven.

>> Lees het volledige persbericht