Sint voor elk Kind trakteert 400 kinderen op Sinterklaasfeest

05/12/2019

Voor de vijfde keer vierden honderden kinderen een Sinterklaasfeest in het Agora Theater in Lelystad. Deze kinderen waren uitgenodigd door de stichting Sint voor elk Kind.

De stichting nodigt elk jaar alle kinderen van Lelystad die leven op of onder bijstandsniveau uit om een Sinterklaasfeest te vieren. Afgelopen zaterdag was het zo ver voor ruim 400 kinderen en hun ouders. Na een ontvangst door Pieten genoten de kinderen van de theatervoorstelling 'Tante houdt niet van Sinterklaas'. De oudere kinderen mochten een workshop dans/zang of beeldend volgen, georganiseerd door de Kubus. Aan het einde van de ochtend mochten zij op het toneel van de Agora optreden voor Sinterklaas, de burgemeester en al hun ouders, broertjes en zusjes. Elk kind ging naar huis met een blij gezicht en een mooi cadeau.

Burgemeester Ina Adema was zoals elk jaar aanwezig en sprak de vele vrijwilligers toe. In het bijzonder roemde zij alle steun die bedrijven, particulieren en vele vrijwilligers geven aan dit initiatief. Ook nam zij ruim de tijd om te praten met alle aanwezigen en te genieten van alle optredens. 

Dankzij de verkoop van chocoladeletters via Chocolaterie Brouwer en van banketletters van Brood- en Banketbakkerij Prins, bijdragen van Rabobank Flevoland, Berrico en het KasbankWelzijnsfonds en de steun (in natura) van sponsoren en particulieren is dit feest gefinancierd.

De stichting is al druk bezig om de fondsen voor volgend jaar te vinden zodat ook dan Sinterklaas geen huizen in Lelystad hoeft over te slaan.