Rini Schoutsen nieuwe directeur OMALA

29/11/2019

Rini Schoutsen neemt per 1 februari 2020 de directierol over van Rob Verhoeff. Rini Schoutsen is op dit moment werkzaam bij SADC en betrokken bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen gericht op logistiek in de regio Schiphol. Ze is haar carrière gestart bij het Havenbedrijf Rotterdam en heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring met de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de ontwikkeling van logistiek vastgoed, waarvan de laatste 11 jaar in de regio Schiphol. Rini Schoutsen was ook al  in de periode 2016 tot en met 2018 betrokken  bij OMALA . In die jaren heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de acquisitie van Inditex en de uitwerking van het deelgebied Flight District II.

Ruud Bergh, voorzitter van de Raad van Commissarissen van OMALA: “Wij zijn erg blij dat wij met Rini Schoutsen snel een goede vervanger hebben weten te vinden. Rini heeft een ruime werkervaring, ze heeft een goed netwerk van partijen die actief zijn op het gebied van logistiek vastgoed. Daarnaast is het een groot voordeel dat Rini de organisatie en omgeving al kent.”

“De organisatie en de regio heb ik als een team zien samenwerken om de gezamenlijke doelen te bereiken. Ik kijk er naar uit om daar de komende jaren weer deel van uit te maken en te helpen die samenwerking vorm te geven,” zegt Rini Schoutsen.

Lelystad Airport Businesspark (LAB)
Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) is de gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark; een dynamische plek waar innovatie en duurzaamheid centraal staat en waar ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. LAB fungeert als een springplank naar Europa en de rest van de wereld. Het is een initiatief van de gemeenten Lelystad en Almere en de Provincie Flevoland.