Opening MKB Lab Windesheim

19/11/2019

Gedeputeerde Jan Nico Appelman van de provincie Flevoland opende op 14 november het MKB Lab in het gebouw van Windesheim in Almere. Het Lab ondersteunt het MKB in de regio om op een duurzame en inclusieve wijze te groeien én geeft studenten de kans praktijkervaring op te doen. 

Praktische vraagstukken
Het MKB Lab is een initiatief van Hogeschool Windesheim, het bedrijfsleven en de gemeente Almere. Ondernemers kunnen bij het Lab aankloppen met praktische vraagstukken waarvoor ze een oplossing zoeken. Bijvoorbeeld op het gebied van management, business of personeel. Er worden onder andere masterclasses en brainstormsessies georganiseerd waar ondernemers, studenten, docenten én onderzoekers elkaar treffen.

Het MKB Lab is vooral bedoeld als innovatieplaats. Als verschillende bedrijven dezelfde soort problemen hebben, worden die gezamenlijk aangepakt. In deze omgeving kunnen ook langdurige strategische samenwerkingsverbanden ontstaan.

Verbinding
Met het MKB Lab levert Windesheim een bijdrage aan de regionale economie en wordt verbinding gelegd tussen verschillende partijen. ‘Het is geweldig dat we met het MKB Lab de durf en passie van het ondernemerschap verbinden met de drive van de kennisinstelling’, aldus Jan Nico Appelman.

Heb jij vraagstukken in jouw bedrijf, waar de tijd of de kennis voor ontbreekt om op te pakken? Comakers zijn nú op zoek naar opdrachten waar zij eind januari hun tanden in kunnen zetten. Neem voor meer informatie contact op Patrick Fokker (06 30 53 33 54)