Uitnodiging symposium ´Lelylijn: verbinden met snelheid´

12/11/2019

Een snelle verbinding tussen de Randstad en Noord-Nederland is een must voor het ondernemersklimaat in Nederland. Daarom wil VNO-NCW Noord zoveel mogelijk steun verzamelen om te laten zien dat de Lelylijn een goed en breed gedragen initiatief is. Dat doen ze op maandag 2 december 2019 met het symposium ‘Verbinden met snelheid’.

Het symposium wordt georganiseerd in Drachten; de grootste stad van Nederland zonder treinstation. 

Zonder de steun van o.a. ondernemers komt de Lelylijn er niet! Daarom nodigt VNO-NCW Noord ook leden van Bedrijfskring Lelystad van harte uit voor het symposium. Verschillende experts en voorstanders van het eerste uur vertellen de aanwezigen wat de precieze plannen zijn, wat de urgentie is en welke vele voordelen de snelle verbinding tussen het Noorden en de Randstad biedt. Voor- en tegenstanders gaan met elkaar in debat in een talkshow georganiseerd door Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant onder de titel: 'De Lelylijn: Dagdroom of bittere noodzaak?' 

Programma 

  • 16.30 uur: Inloop en ontvangst
  • 17.00 uur: Welkom
  • 17.05 uur: Ondernemers, overheid en onderzoekers over het belang van de Lelylijn
  • 17.45 uur: Talkshow georganiseerd door Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant
  • 18.30 uur: Ondertekening Vrienden van de Lelylijn
  • 18.45 uur: Afsluiting en borrel

Aanmelden voor het symposium kan via deze link.